Збитки від агресії РФ: Україна розраховує на підтримку світових лідерів аудиту

Збитки від агресії РФ: Україна розраховує на підтримку світових лідерів аудиту

Укрінформ
Голова Рахункової палати Валерій Пацкан закликав усі вищі органи фінансового контролю, які мають досвід підрахунку втрат, спричинених війнами, підтримати Україну під час аналізу збитків, завданих російською військовою агресією.

Про це він заявив у Варшаві під час конференції «Роль і виклики державного аудиту в сучасному світі», звертаючись, зокрема, до керівництва Міжнародної організації вищих органів фінансового контролю (INTOSAI), Організації вищих органів фінансового контролю Європи (EUROSAI) тощо, повідомляє Управління інформаційної політики Рахункової палати.

«Україна обов'язково підрахує всі збитки і витрати, завдані Росією. Ми маємо знати, скільки Україна втратила і втрачає через анексію Криму і окупацію Донбасу. Скільки людей загинуло, скільки було поранено, скільки стали вимушеними переселенцями. Скільки було знищено будинків, скільки вивезено наших заводів та інших підприємств, скільки використано наших ресурсів і яких втрат зазнала екологія. І я хочу звернутися до INTOSAI, EUROSAI і всіх вищих органів фінансового контролю, які мають досвід підрахунку втрат і збитків, спричинених війнами, підтримати Україну під час аналізу підрахунків збитків внаслідок російської військової агресії. Ми дуже розраховуємо на ваш досвід і ваших фахівців», - наголосив голова Рахункової палати.

Він зауважив, що вищий орган аудиту є також лакмусовим папірцем рівня організації самої державності. «Є країни без королів, є країни без парламентів, є країни без центральних банків або без армії. Але немає жодної країни в світі без вищого органу фінансового контролю», - наголосив Пацкан.

Читайте також: Рахункова палата та ДБР підписали меморандум про співпрацю

У цьому контексті, сказав він, підвищення рівня власної організації є першочерговим завданням для всіх вищих органів фінконтролю у сучасному світі. Зокрема, Рахункова палата України нині перебуває на шляху перезавантаження та оновлення, щоб бути сучасною та ефективною.

«Одним з перших моїх рішень на посаді керівника було провести функціональну оцінку Рахункової палати. Її здійснила міжнародна команда експертів Національного аудиторського офісу Великої Британії (НАО) за участю фахівців Польщі та Німеччини. Ця оцінка показала, що нам є куди рухатись і що необхідно змінювати», - зазначив голова Рахункової палати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-