Євросоюз позитивно оцінює реформи в Україні – Мінгареллі

Євросоюз позитивно оцінює реформи в Україні – Мінгареллі

Укрінформ
Європейський Союз позитивно оцінює реформи в Україні та готовий підтримати зміни, що впродовж останніх кількох років тривають у державі.

На цьому наголосив посол ЄС в Україні Хюг Мінгареллі під час відкриття Інформаційного центру Європейського Союзу у Житомирському національному агроекологічному університеті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Європейський Союз у захваті від того, що ви, українці, вже змогли зробити за останні декілька років. Вам вдалося суттєво модернізувати вашу країну. Зокрема, розпочати реалізувати реформу децентралізації, системи судочинства, державного управління, банківської сфери, ринку електроенергії та природного газу, охорони здоров’я, пенсійної системи та освіти, створити антикорупційні інституції, поліпшити бізнес-клімат. До того ж, в Україні існує виняткове громадянське суспільство. Все це відбувається в дуже складних умовах. Зокрема, на сході України ведеться війна», - сказав Мінгареллі.

За його словами, Україна може повністю розраховувати на допомогу і сприяння з боку ЄС у започаткованих реформах. Євросоюз готовий ділитися своїм досвідом.

Читайте також: Мінгареллі: Україна на сьогодні є однією з головних країн-партнерів для ЄС

«Цей рік буде надзвичайно важливим для вашої країни через вибори. Ми дуже сподіваємося, що після виборів реформи не тільки продовжаться, а й прискоряться. Якщо темпи реформ продовжаться, немає жодних сумнівів, що ви будете жити у процвітаючій країні», - додав дипломат.

Крім того, у четвер Мінгареллі виступив перед депутатами на сесії Житомирської обласної ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-