Комітет рекомендує Раді підтримати законопроект про соцзахист заручників

Комітет рекомендує Раді підтримати законопроект про соцзахист заручників

Укрінформ
Парламентський Комітет з питань національної безпеки й оборони рекомендує Верховній Раді ухвалити за основу законопроект 8337 "Про внесення змін до закону України "Про боротьбу з тероризмом" (щодо основ соціального захисту заручників)".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Члени комітету підтримали пропозицію голови комітету Сергія Пашинського рекомендувати Раді підтримати за основу законопроект 8337 щодо основ соціального захисту заручників.

Окрім того, члени комітету відхилили альтернативні законопроекти 6231 і 6231-1, але рекомендували врахувати їх тези при підготовці законопроекту 8337 до другого читання. Доповідачі законопроектів - перший заступник Голови ВР Ірина Геращенко, член фракції "Батьківщина" Альона Шкрум і позафракційна Наталія Веселова - були відсутні на засіданні комітету.

Сергій Пашинський наголосив, що комітет не буде готувати законопроект до другого читання, поки "авторський колектив не візьме активну участь".

Читайте також: Геращенко закликає Раду ухвалити закони про військовополонених і в'язнів Кремля

Як зазначається в Пояснювальній записці, законопроект 8337 має на меті створення державою законодавчих умов для соціального захисту заручників шляхом визначення системи правовідновлювальних та реабілітаційних заходів, а також визначення у зв’язку з цим спеціальних прав і пільг для осіб, які постраждали від відповідних насильницьких злочинів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-