У БПП про відсторонення Супрун: Такі дії адмінсуду компрометують державу

У БПП про відсторонення Супрун: Такі дії адмінсуду компрометують державу

Укрінформ
Заступник голови парламентської фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Березенко вважає рішення Окружного суду Києва про заборону Уляні Супрун реалізовувати повноваження очільниці Міністерства охорони здоров'я недержавницьким.

Так він прокоментував це журналістам у кулуарах Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я не хочу заглиблюватися в юридичні аспекти того чи іншого рішення, але рішенням Окружного адміністративного суду Києва першої інстанції робити такі дії, які компрометують державу, мені видається, є недержавницькою позицією і недоречною", - сказав Березенко.

Депутата дивує відповідне рішення Окружного суду особливо в контексті проведення медичної реформи і складної ситуації із захворюваністю на кір та грип та під час реалізації медичної реформи.

"Якщо хтось хоче зруйнувати реформу таким чином, рішенням суду, то, очевидно, суспільство має висловити своє обурення", - зазначив Березенко.

Читайте також: Порошенко запевнив Супрун у підтримці

Він додав, що Супрун повинна подати апеляційний позов, "боротися і захищати свої інтереси, інтереси держави в суді".

"Якщо треба буде якась допомога від нас, від фракції, народних депутатів, юридична, - ми обов'язково її надамо. Ми за Уляну Супрун і хотіли б, щоб такого не відбувалося в сучасній українській правовій державі", - додав політик.

Сергія Березенка також дивує, що відповідне рішення суд ухвалив саме в передвиборчий період.

"Два з половиною роки вона мала відповідні компетенції виконувати функції виконуючого обов'язки міністра, і чомусь зараз, напередодні виборів, коли триває такий буремний, зламний період для України, коли суспільство, і так само всі, хто працює в органах державної влади визначаються, що ж може бути після завершення виборчого процесу, приймати таке рішення. Мені здається, що це рішення проти держави. Має бути правовий розгляд. Якщо ні, то треба звертатися до Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів, щоб вони роз'яснили. Бо, мені здається, в 2017 році було протилежне рішення цього ж суду, коли вони визнавали, що виконуюча обов'язки має відповідну компетенцію", - нагадує Березенко.

Раніше у вівторок лідер Радикальної партії Олег Ляшко повідомив, що за позовом народного депутата з його політсили Ігоря Мосійчука суд заборонив Супрун виконувати обов’язки глави Міністерства охорони здоров’я України.

Зі свого боку, в Окружному адміністративному суді Києва повідомили, що суд заборонив Супрун вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень глави МОЗ, зокрема, й через те, що вона є громадянкою США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-