Кабмін у середу може прийняти рішення щодо Супрун

Кабмін у середу може прийняти рішення щодо Супрун

Укрінформ
У середу 6 лютого 2019 року на засіданні Кабінету міністрів можуть розглянути питання щодо позбавлення повноважень Уляни Супрун.

Про це Укрінформу повідомив представник Кабінету міністрів України у Верховній Раді Вадим Денисенко.

“Завтра на засіданні Кабінету міністрів, імовірно, буде прийнято рішення щодо ситуації з очільником МОЗ. Уряд України подаватиме апеляцію. Рішення Окружного адміністративного суду Києва оскаржуватиметься. Уляна Супрун — це людина, проти якої протягом останнього року ведеться шалений тиск з різних сторін. Це - той міністр, якому за усі роки за цій посаді, ніхто не зміг закинути будь-якого факту щодо причетності її до корупції”, - сказав Денисенко.

За його словами, у відстороненні Супрун зацікавлені особи, що заробляли на корупційних схемах в українській системі охорони здоров'я.

“Не слід забувати про медичну мафію в Україні та про те, що медична галузь це — близько 100 мільярдів гривень державного бюджету. Причини воєн проти Супрун слід шукати у цих грошах”, - зазначив Денисенко.

Він наголосив, що головна задача уряду зберегти хід медичної реформи.

Читайте також: Супрун мала виконувати обов'язки глави МОЗ не довше місяця — суд

“На первинці зараз відчувається прогрес. Зокрема, лікар, який отримував 4-5 тисяч, отримує у середньому 12 тисяч гривень на місяць. Є міста, де сімейний лікар отримує до 18 тисяч гривень. Зараз головне не зупинитися та продовжувати реформи на вторинному рівні надання медичної допомоги”, - зазначив Денисенко.

Як повідомляв Укрінформ, МОЗ проводить консультації з юристами щодо позбавлення Окружним адмінсудом Києва в.о.міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун повноважень очільниці відомства.

Раніше у вівторок лідер Радикальної партії Олег Ляшко повідомив, що за позовом народного депутата з його політсили Ігоря Мосійчука суд заборонив Супрун виконувати обов’язки глави Міністерства охорони здоров’я України.

Зі свого боку, в Окружному адміністративному суді Києва повідомили, що суд заборонив Супрун вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень глави МОЗ, зокрема, й через те, що вона є громадянкою США.

Раніше Супрун повідомляла, що Окружний адміністративний суд Києва 15 лютого 2019 року розглядатиме позов народного депутата Ігоря Мосійчука щодо відсутності у неї повноважень щодо виконання обов’язків міністра охорони здоров’я України.

Як повідомлялося, 1 лютого до Окружного адміністративного суду міста Київ надійшов позов від народного депутата Ігоря Мосійчука до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана щодо підписання розпорядження про тимчасове покладання на Супрун виконання обов’язків міністра охорони здоров’я. Позивач оскаржує призначення Супрун рішенням КМУ, а також невнесення на розгляд Верховної Ради подання про призначення міністра охорони здоров’я. Мосійчук просить суд зобов’язати Гройсмана внести відповідне подання до парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-