Посольство США вимагає негайно відпустити Бекірова й інших українців

Посольство США вимагає негайно відпустити Бекірова й інших українців

Політв’язні
Укрінформ
Посольство США в Україні звернулося до Росії з вимогою негайно відпустити з СІЗО тяжкохворого Едема Бекірова і всіх інших українських політв'язнів.

Заява Посольства США в Україні опублікована в Twitter.

"Росія, відпусти Бекірова й усіх інших українських політичних в’язнів негайно! Крим - це Україна", - йдеться в заяві.

В опублікованому відео йдеться, що сьогодні виповнилося 55 днів, як Росія незаконно затримала кримського татарина Едема Бекірова, коли він спробував відвідати свою матір. Також повідомляється, що Росія відмовила хворому Бекірову в незалежному медичному обстеженні.

Як повідомляв Укрінформ, 12 грудня 2018 року на адміністративному пункті пропуску «Чонгар» російські прикордонники затримали Едема Бекірова, який виїхав в окупований Крим до матері. Йому було висунуто обвинувачення за двома статтями кримінального кодексу РФ: ч. 2 ст. 222 (незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння вогнепальної зброї, її основних частин, боєприпасів, здійснені групою осіб за попередньою змовою) і ч. 2 ст. 222.1 (незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння вибухових речовин чи вибухових пристроїв, здійснені групою осіб за попередньою змовою). 13 грудня так званий "суд" у Сімферополі обрав Бекірову тримання під вартою до 11 лютого 2019 року.

Читайте також: Тюремні лікарі вважають, що Бекіров може сидіти у СІЗО попри хвороби

Бекіров - інвалід першої групи, без ноги, з чотирма шунтами в серці, він готувався до нової операції. В умовах СІЗО його здоров'я різко погіршилося. 15 січня український омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що Бекірова вивозили в сімферопольську лікарню на медобстеження. 18 січня стало відомо, що Бекірова повернули в СІЗО, попри те, що обстеження мало тривати два тижні.

Дочка політв'язня неодноразово заявляла, що стан здоров'я її батька постійно погіршується через антисанітарні умови тримання, психологічний тиск і неадекватні медичні маніпуляції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-