"Народний фронт" свідомо спалив свій рейтинг - Турчинов

Укрінформ
Секретар РНБО України Олександр Турчинов заявив, що "Народний фронт" свідомо "спалив свій ретинг", залишаючись при владі і приймаючи непопулярні рішення, на відміну від деяких інших політсил, які думали про політичні дивіденди.

Про це він сказав у суботу, виступаючи на з'їзді "Народного фронту", повідомляє кореспондент Укрінформу.

За його словами, "Народний фронт" ішов "шляхом прийняття непопулярних, але важливих для держави рішень і реформ. І на цьому шляху ми спалили свій рейтинг, втратитли політичну підтримку. Але ми зробили це свідомо", - зазначив Турчинов.

Він зауважив, що багато українських політиків, які у 2014 році разом з "Народним фроном" формували коаліцію на хвилі переможних реляцій, потім "відповзли в сторону", аби "отримувати оплески, набивати рейтинги і дуже професійно критикувати" тих, хто продовжував реформувати Україну.

Читайте також: Яценюк закликав Президента "звільнити Україну від кума Путіна"

"Теоретично ми теж могли так зробити. Але якби відійшов "Народний фронт", то хто б залишився? Хто став би захищати країну, хто зміг би сформувати уряд?" - сказав секретар РНБО.

Сьогодні ж, за його словами, війна продовжується, і ще зарано сідати за мемуари, треба протистояти як і зонішньому жорстокому ворогу, так і внутрішнім. "Ми змушені і зобов'язані тримати фронт і проти внутрішніх ворогів - і це не тільки ворожа агентура, терористи, найманці, це, безумовно, і політична, і інформаційна креатура Кремля, яка знову підіймає голову в Україні, це корупція і безвідповідальний популізм", - підкреслив він.

Турчинов вважає, що в цій ситуації головним механізмом протидії має стати об'єднання всіх патріотичних сил. На його переконання, саме "Народний фронт" повинен стати ініціатором і інтегратором такого об'єднання.

Як повідомляв Укрінгформ, на з'їзді "Народного фронту" у суботу лідер політсили Арсеній Яценюк заявив, що не йтиме на президентські вибори, щоб не розпорошувати голоси національно свідомих громадян і не привносити невизначеність для виборців. Натомість його партія готуватиметься до майбутніх парламентських виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-