У МінТОТ заявили про отримання “плану Сайдіка”

У МінТОТ заявили про отримання “плану Сайдіка”

Укрінформ
Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб отримало розроблений спецпредставником голови ОБСЄ у ТКГ Мартіном Сайдіком так званий мирний план повернення окупованої частини Донбасу.

Про це на брифінгу сказав міністр з питань тимчасово окупованих територій Вадим Черниш, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Було дуже багато маніпуляцій, і міністерство ще кілька днів документа як такого не мало, щоб його вивчити. Протягом трьох днів ми здійснили низку комунікаційних заходів, щоб цей документ отримати. Тепер ми його маємо. Я бачив на одному із ресурсів 7 сторінок. Загалом він налічує 19 сторінок. На ньому написано “для дискусії”, - сказав Черниш.

Він також підкреслив, що розробниками документа стали Сайдік “як приватна особа, на мою думку, а також ще дві особи, які є в структурі Тристоронньої контактної групи як модератори підгруп”.

“Тобто три особи запропонували такий документ”, - сказав Черниш.

Як повідомляв Укрінформ, спеціальний представник голови ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактній групі (ТКГ) Мартін Сайдік заявив в інтерв’ю австрійській газеті Kleine Zeitung про новий план мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, який повинен замінити Мінські домовленості і який мають затвердити країни нормандської четвірки – Україна, РФ, Франція та Німеччина.

Читайте також: Плану Сайдіка має передувати рішення Росії припинити війну - Волкер

План передбачає, окрім спільної місії ООН та ОБСЄ (з військовим та поліцейськими компонентами і міжнародною адміністрацією на ОРДЛО), організоване Євросоюзом агентство з відбудови Донбасу.

Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що спецпредставник голови ОБСЄ у Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік не має мандата ані від Організації, ані від кран- учасниць "нормандського формату" на вироблення так званого мирного плану для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-