НАЗК призупиняє перерахування коштів Опоблоку

НАЗК призупиняє перерахування коштів Опоблоку

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції призупинило перерахування коштів партії “Опозиційний блок” через взаємовиключні вимоги представників політсили і судову заборону.

Відповідне рішення ухвалено в п’ятницю, повідомляє прес-служба НАЗК.

“Рішення про призупинення перерахування коштів державного бюджету на фінансування політичної партії "Опозиційний блок" у І кварталі 2019 року ухвалено сьогодні після надходження офіційних звернень представників політичної партії "Опозиційний блок" щодо здійснення перерахування коштів державного фінансування та утримання від такого перерахування, а також Ухвали Окружного адміністративного суду Києва стосовно заборони суб’єктам державної реєстрації здійснювати державну реєстрацію будь-яких змін до установчих документів політичної партії "Опозиційний блок”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що від “Опозиційного блоку” до НАЗК надійшли листи з підтвердженням реквізитів окремого рахунку для отримання бюджетного фінансування та листи з проханням до Нацагентства утриматися від перерахування розподілених коштів на цей же рахунок.

У НАЗК нагадують, що Національне агентство з питань запобігання корупції є головним розпорядником коштів за програмою “Фінансування статутної діяльності політичних партій” та здійснює державний контроль за законним та цільовим використанням політичними партіями коштів, виділених з державного бюджету на фінансування їх статутної діяльності. Національне агентство несе відповідальність за управління та контроль за використанням коштів державного бюджету на фінансування статутної діяльності політичних партій.

“Наразі Національне агентство вважає, що наявні суперечності у листах представників політичної партії, а також надіслана копія ухвали Окружного адміністративного суду м. Києва щодо заборони суб’єктам державної реєстрації та всім приватним і державним нотаріусам здійснювати державну реєстрацію будь-яких змін до установчих документів політичної партії «Опозиційний блок» є достатніми підставами для призупинення перерахування політичній партії «Опозиційний блок» коштів, наданих з державного бюджету на фінансування її статутної діяльності”, - зауважують у прес-службі НАЗК.

Зазначається, що рішення прийняте до з’ясування та усунення політичною партією обставин, що зумовили призупинення перерахування коштів держфінансування.

У НАЗК також нагадали, що відповідно до рішення Національного агентства від 25 січня 2019 року, сума коштів, виділених з державного бюджету на фінансування статутної діяльності політичної партії “Опозиційний блок” у І кварталі 2019 року, становить 15 489 725,00 грн. Всього на фінансування статутної діяльності політичної партії “Опозиційний блок” у 2019 році передбачено 61 959 000,00 гривень.

Як повідомлялося, 21 січня народний депутат, член фракції “Опозиційний блок” Сергій Ларін звернувся до Окружного адміністративного суду Києва з позовом щодо скасування рішення держреєстратора про реєстрацію змін до установчих документів політичної партії “Всеукраїнський опозиційний блок”.

Читайте також: Опоблок досі агітує через "ВКонтакте" - комітет виборців

12 грудня Окружний адміністративний суд задовольнив ще один позов Сергія Ларіна і заборонив Міністерству юстиції реєструвати будь-які зміни в складі керівництва партії “Опозиційний блок” і Статуті партії. У партії повідомляли, що Мін’юст відмовляється виконувати рішення суду.

Частина “Опозиційного блоку” 15 грудня провела 8-й з’їзд партії. Там прийняли рішення змінити статут партії і обрати нового голову політради — Бориса Колеснікова.

Членів політичної партії "Опозиційний блок" Юрія Бойка та Сергія Льовочкіна виключили зі складу фракції "Опоблоку" у Верховній Раді 22 листопада після того, як Юрій Бойко і лідер партії "За життя!" Вадим Рабінович підписали угоду про створення частиною партії "Опозиційний блок" і партією "За життя!" політсили "Опозиційна платформа - За життя" і домовилися про висунення єдиних кандидатів на всіх загальнонаціональних виборах у 2019 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-