САП готує нове подання на зняття недоторканності з Дубневича

САП готує нове подання на зняття недоторканності з Дубневича

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура доопрацьовує подання на зняття депутатської недоторканності з Ярослава Дубневича.

Про це повідомив керівник САП Назар Холодницький в інтерв'ю програми "Hard з Влащенко" на телеканалі ZIK.

"Я дав час на усунення всіх недоліків. Упевнений, що цього тижня або наступного подання на Дубневича буде повторно внесене до Генеральної прокуратури", - сказав він.

Читайте також: Екс-регіоналу Єфремову знову продовжили арешт

Як повідомлялося, на початку поточного року ГПУ відправила на доопрацювання до САП подання на зняття депутатської недоторканності з Ярослава Дубневича.

У відомстві зазначили, що аналіз підготовленого прокурорами САП подання засвідчив, що воно неповною мірою відповідає вимогам Регламенту ВР України, у ньому наявні твердження щодо організації Дубневичем злочинної схеми заволодіння коштами, які не підтверджуються, є сумнівними чи можуть бути легко спростовані.

В останній робочий день 2018 року до Генпрокуратури надійшло подання про зняття депутатської недоторканності з Ярослава Дубневича.

Національне антикорупційне бюро у 2016 році розпочало розслідування справи про незаконне заволодіння газом компаніями народних депутатів Ярослава та Богдана Дубневичів.

За даними слідства, підконтрольні Дубневичам підприємства, які володіють Новояворівською і Новороздільською ТЕЦ, упродовж 2013–2015 років уклали низку угод про закупівлю у НАК "Нафтогаз України" природного газу для виробництва теплової енергії населенню за пільговою ціною. Насправді понад 300 млн м³ газу використали не за цільовим призначенням, а для промислових потреб, чим завдали збитків на суму понад 1,4 млрд грн.

У серпні обидві ТЕЦ перейшли в управління Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-