Сайдік заявив про безальтернативність Мінських угод

Сайдік заявив про безальтернативність Мінських угод

Укрінформ
Спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на сході України Мартін Сайдік наголосив на своїй прихильності до Мінських угод і їх безальтернативності.

Про це він заявив за підсумками переговорів, що пройшли у Мінську, повідомляє БЕЛТА.

"Спираючись на свій більш як трирічний досвід роботи, хочу ще раз наголосити на моїй повній прихильності до Мінських угод і особистій переконаності в їх необхідності і безальтернативності для мирного врегулювання конфлікту на сході України. Це наше спільне завдання - моє, координаторів робочих груп і всіх учасників мінського процесу - зробити все необхідне для їх повної імплементації ", - сказав Сайдік.

Він додав, що наступне засідання контактної групи заплановане на 13 лютого.

Читайте також: Геращенко назвала мирний план від Сайдіка "самодіяльністю"

Як повідомляв Укрінформ, раніше спеціальний представник діючого глави ОБСЄ в Україні та в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Мартін Сайдік заявив в інтерв'ю австрійській газеті Kleine Zeitung про новий план мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, який має замінити Мінські домовленості і який мають затвердити країни "нормандської четвірки "- Україна, РФ, Франція і Німеччина.

План передбачає крім спільної місії ООН і ОБСЄ (з військовим і поліцейським компонентами і міжнародною адміністрацією на ОРДЛО) також організоване Євросоюзом агентство з відновлення Донбасу - на зразок того, яке раніше було на Балканах.

Заяву Сайдіка розкритикували посадові особи в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-