Марчук — Лукашенку: Двостороння комісія працює, як годинник

Марчук — Лукашенку: Двостороння комісія працює, як годинник

Укрінформ
Олександр Лукашенко зустрівся з представником України у тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації у Донецькій і Луганській областях Євгеном Марчуком.

Про це повідомляє БЕЛТА.

"Президент Білорусі Олександр Лукашенко зустрівся сьогодні з представником України у Тристоронній контактній групі щодо мирного врегулювання ситуації у Донецькій і Луганській областях Євгеном Марчуком", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що на зустрічі в тому числі порушувалися різні аспекти білорусько-українських відносин, збільшення обсягів торговельно-економічного співробітництва. За словами Лукашенка, в цьому відношенні найвищим рівнем свого часу був товарообіг у розмірі $8 млрд.

"Це був наш найкращий показник. Сьогодні десь $ 5,5 млрд. Це, звичайно, не наш рівень. Ми можемо нарощувати, і ми до цього прагнемо", - сказав Лукашенко.

У свою чергу Марчук, згідно з повідомленням, передав білоруському лідеру теплий привіт від Президента України Петра Порошенка.

"Я вчора з ним (Порошенком - ред.) бачився. Він просив передати, що задоволений, як розвивається українсько-білоруське співробітництво, особливо після форуму регіонів і не тільки. Комісія двостороння працює, як годинник", - сказав Марчук.

Читайте також: Мінська група збирається на перше цьогорічне засідання

Також, за його словами, між країнами склалися добрі відносини і на людському рівні. "Ставлення до Білорусі і до вас особисто як президента Білорусі - ви дуже популярна людина в Україні. Я вам скажу це відверто", - заявив Марчук.

Також було наголошено, що в поточному році планується завершити демаркацію спільного кордону.

Фото: Белта

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-