Єльченко їде до Польщі та Ізраїлю для вшанування пам’яті жертв Голокосту

Єльченко їде до Польщі та Ізраїлю для вшанування пам’яті жертв Голокосту

Укрінформ
Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко у складі офіційної делегації іноземних послів, акредитованих при Організації, 29 січня – 5 лютого 2019 року здійснить робочу поїздку до Польщі та Ізраїлю.

Про це власному кореспонденту Укрінформу повідомив речник Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко.

"У рамках польської частини візиту заплановані заходи із вшанування жертв Голокосту у Варшаві та Любліні, а також зустрічі з представниками уряду Польщі. У Тель-Авіві та Єрусалимі Єльченко візьме участь в зустрічах із президентом Ізраїлю, керівництвом міністерства закордонних справ, відвідає Меморіальний комплекс Голокосту "Яд-Вашем", а також здійснить поїздку на північ країни", - розповів він.

Ніколенко додав, що Україна, як і решта держав світу, цими днями вшановує пам'ять про мільйони, які були закатовані нацистським режимом. Він зауважив, що Голокост є не лише трагедією ізраїльтян, але й українців.

"Більше ніколи" - гасло, вельми актуальне для ООН. Завданням міжнародної спільноти якраз і є те, щоб такі трагедії людства більше ніколи не повторювалися в майбутньому”, - пояснив український дипломат.

Читайте також: Єльченко і Волкер обговорили звільнення заручників Кремля

Він також відзначив, що візит Єльченка до Ізраїлю є відображенням високого рівня діалогу, який нині існує між двома державами як в ООН, так і на двосторонньому рівні. Поїздка також стане доброю нагодою для отримання актуальної інформації про розвиток подій на Близькому Сході.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-