Від Василя Вишиваного до Дах Дотерс - посол розповів, яким буде Рік України в Австрії

Від Василя Вишиваного до Дах Дотерс - посол розповів, яким буде Рік України в Австрії

Укрінформ
В нинішньому році в рамках проведення Року української культури в Австрії відбудеться чимало заходів, організованих як новоствореним Українським інститутом, так і безпосередньо посольство України в Австрії.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook посол України в Австрії Олександр Щерба.

"Як ви знаєте, ми давно добивалися проголошення року української культури в Австрії. Цього року мрія здійснилася. Рік проголошений. Минулого тижня уряд прийняв рішення, що рік буде проводити молода команда Українського інституту. На проект виділені серйозні кошти (дякуємо народним депутатам!)", - йдеться у повідомленні.

Щерба побажав Українському інституту успішного проведення Року української культури в Австрії та пообіцяв підтримку в цьому плані з боку диппредставництва.

Водночас, він повідомив, що посольство запланувало декілька масштабних заходів, серед яких головні вечір, присвячений Василю Вишиваному 31 січня, участь у фотовиставці FotoWien у березні, великий концерт української музики в зальцбурзькому "Моцартеумі" 23 квітня, концерти Дах Дотерс та Даха Браха у Відні, Лінці та Інсбруку.

Читайте також: Посли України та Польщі у Відні вшанували пам'ять жертв Голокосту

Крім того, заплановано проведення Днів українського кіно у Відні (орієнтовно травень-червень), а також інші заходи: Vienna Fashion Week у вересні, стенд України на віденському книжковому ярмарку у листопаді, літературний фестиваль "Україна" в Інсбруку восени, концерт духовної музики у соборі Св. Штефана 12 листопада, концерт українських виконавців у Золотому залі Musikverein 11 грудня.

"Ці заходи - наші, сподіваюся, із фінансуванням, хоча б частковим, Українського інституту. Решта - це УІ", - написав посол.

В посольстві Австрії в Україні нагадали, що йдеться про Двосторонній рік культури України та Австрії. В обох країнах запланована ціла низка заходів, які покликані познайомити Україну та Австрію з літературою, кіно, музикою, театром та іншою творчістю одна одної.

«Рік культури – це двосторонній проект, мета якого – поглибити взаєморозуміння культур двох країн, а також вивести культурну співпрацю на новий рівень», - пояснює директор Австрійського культурного форуму в Києві Ульф Хаусбрандт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-