Чапутович вважає, що ситуація в Україні стане ключовим питанням для Радбезу ООН

Чапутович вважає, що ситуація в Україні стане ключовим питанням для Радбезу ООН

Укрінформ
Урегулювання ситуації в Україні буде ключовою темою для обговорення в Радбезі ООН протягом наступних місяців.

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович у понеділок у Брюсселі під час прес-конференції за підсумками міністерської зустрічі європейських країн, які разом працюватимуть у Раді безпеки ООН, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зрозуміло, що ми будемо координувати позиції з тим, щоб шукати шляхи запобігання конфліктам. Одним із гострих питань, у вирішенні яких зацікавлені всі наші країни, є ситуація в Україні. Ми обмінювалися поглядами щодо цієї ситуації, тож урегулювання цього конфлікту буде серед головних питань РБ ООН протягом, принаймні, кількох наступних місяців. Це може бути вирішення питання щодо миротворчої місії для врегулювання конфлікту або призначення спеціального представника Генерального секретаря ООН щодо України», - сказав польський урядовець.

Читайте також: ООН розраховує цього року досягти прогресу в ряді конфліктів

Серед інших міжнародних проблем, які європейські країни намагатимуться вирішувати в Раді Безпеки ООН – ситуація у Венесуелі, Бірмі, Ємені, у ширшому регіоні Північної Африки тощо.

Зустріч за участю міністрів Німеччини, Польщі, Франції, Великої Британії та за участю Високого представника ЄС з питань спільної зовнішньої політики та політики безпеки відбулася в понеділок під головуванням віце-прем’єр-міністра, міністра закордонних справ і оборони Бельгії Дідьє Рейндерса. Саме він сформулював слоган, який поділяють усі європейські країни, що увійшли до Ради Безпеки ООН – запобігання конфліктам шляхом ефективного посередництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-