Посол України вручив вірчі грамоти президенту Киргизстану

Посол України вручив вірчі грамоти президенту Киргизстану

Фото
Укрінформ
Надзвичайний і Повноважний Посол України в Киргизстані Валерій Жовтенко у п'ятницю вручив вірчі грамоти президенту Киргизької Республіки Сооронбаю Жеенбекову.

Про це повідомляється на сторінці Посольства України в Киргизстані у Facebook.

"25 січня 2019 р. відбулася урочиста церемонія вручення вірчих грамот послом України В. Жовтенком Президентові Киргизької Республіки С. Жеенбекову", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у рамках церемонії відбулася бесіда з главою Киргизької держави, під час якої була обговорена низка питань, що стосуються двостороннього співробітництва.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко 30 серпня 2018 року призначив послом України у Киргизстані Валерія Жовтенка.

Жовтенко народився 19 листопада 1951 року в Кіровограді. Закінчив Київський політехнічний інститут за спеціальністю "промислова електроніка", а також Українську академію зовнішньої торгівлі, магістр міжнародної економіки. Володіє англійською та російською мовами.

На дипломатичній службі з 1998 року. З 1998-го по 2003 рр. працював керівником торговельно-економічної місії у складі Посольства України у Латвійській Республіці.

З 2003-го по 2004 рр. - тимчасово повірений у справах України у Латвійській Республіці.

Читайте також: У Киргизстані ввели штраф за плювання на вулицях

З 2004 року працював у Центральному апараті Міністерства закордонних справ України, спочатку на посаді посла з особливих доручень - національного координатора України у міжнародній організації Центрально-Європейська Ініціатива, потім обіймав посади заступника директора департаменту, в.о. директора департаменту МЗС України.

8 квітня 2011 року Жовтенко був призначений Надзвичайним і Повноважним Послом України в Литовській Республіці, а 18 червня 2015 року - звільнений з цієї посади.

Фото: www.facebook.com/ukr.embassy.kg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-