Захист Януковича готує апеляцію

Захист Януковича готує апеляцію

Укрінформ
Захист екс-президента Віктора Януковича подаватиме апеляційну скаргу на вирок Оболонського суду міста Києва у справі про державну зраду.

Так заявив журналістам адвокат Януковича Олександр Горошинский після оголошення вироку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Безумовно, що ми, сторона захисту, будемо звертатись з апеляційними скаргами в межах вироку, який озвучений не на користь нашого клієнта. Ми сподіваємось, що зможемо досягти істини у справі", - зазначив адвокат.

Не виключив Горошинський і звернення до міжнародних інстанцій.

Як відомо, 24 січня Оболонський суд міста Києва визнав винним екс-президента Віктора Януковича у справі щодо державної зради та засудив до 13 років позбавлення волі - строк відбування покарання рахуватиметься з часу його затримання.

Суд також постановив стягнути з Януковича на користь держави процесуальні витрати за проведення судових експертиз у сумі 98 561, 20 грн та залишити без зміни накладений в межах провадження арешт на майно.

Оголошення вироку тривало близько 8 годин.

Оболонський райсуд Києва 4 травня 2017 року розпочав розгляд справи за обвинуваченням Януковича у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Суд дав Януковичу 13 років за держзраду

Одним із основних доказів у справі є лист Януковича до президента РФ Володимира Путіна з проханням ввести війська на територію України.

Упродовж судових засідань у цій справі Януковича неодноразово викликали до суду для останнього слова, однак він так і не вийшов на відеоконференцзв'язок.

Тому суд 5 грудня відмовився знову переносити засідання в очікуванні Януковича і пішов у нарадчу кімнату для ухвалення остаточного рішення у справі.

Загалом у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича пройшло 90 судових засідань.

Фото: Reuters, Maxim Shemetov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-