Порошенко запевнив, що держава не втручатиметься у процес переходу парафій у ПЦУ

Порошенко запевнив, що держава не втручатиметься у процес переходу парафій у ПЦУ

Укрінформ
Президент Петро Порошенко запевнив, що проводить достатньо велику роботу, аби не допустити можливих провокацій з порушення релігійної свободи в Україні.

Про це він заявив в ефірі другої програми циклу документального проекту "Різдвяні зустрічі з Президентом" на телеканалі "Україна", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я роблю достатньо велику роботу, щоб цих провокацій не допустити. Я зустрічався і з патріотичним організаціями, з їх лідерами, і з народними депутатами і предстоятелями церкви московського патріархату. Для чого? Друзі, не робіть нічого, хочете молитися - моліться, треба вам щось захистити - скажіть, будь ласка, яка кількість і я дам стільки бійців Національної гвардії, які захистять ту церкву, за яку ви переживаєте", - зазначив Порошенко.

Він також запевнив, що держава не втручатиметься у процес переходу парафій у ПЦУ та інші церковні справи, але реагуватиме, якщо буде порушення закону.

"Якщо мова йде про те, що людина в рясі загрожує безпеці держави з точки зору або підготовки терористичних актів, або шпигунства на користь іноземної держави - це кримінальний злочин і вона буде відповідати не як священнослужитель чи прихожанин того чи іншого храму, а як кримінальний злочинець, з дотриманням всіх процедур, із судовим процесом з адвокатом", - підкреслив глава держави.

Читайте також: Епіфаній заявляє про мирне приєднання парафій попри провокації РПЦ

Участь у другій частині проекту "Різдвяні зустрічі з Президентом" взяв військовий капелан, отець Леонтій Никитенко з родиною.

Як повідомляв Укрінформ, під час об’єднавчого собору 15 грудня предстоятелем Православної церкви України обрали митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія. 6 січня він отримав Томос про автокефалію Православної церкви України з рук Вселенського патріарха Варфоломія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-