Україна активізує політичний та економічний діалог із Македонією

Україна активізує політичний та економічний діалог із Македонією

Укрінформ
Україна і Македонія домовились активізувати політичний діалог та економічну взаємодію.

Такої домовленості досягнуто за підсумками політичних консультацій у Києві під головуванням заступника мністра закордонних справ України Василя Боднара та державного секретаря Міністерства закордонних справ Республіки Македонія Віктора Дімовського, повідомляє прес-служба МЗС.

"Сторони окреслили ключові напрями подальшого розвитку двостороннього політичного діалогу, торговельно-економічної та регіональної співпраці, розвитку договірно-правової бази, протистояння російським гібридним загрозам, в тому числі у контексті безпекової ситуації в регіоні Західних Балкан... Зокрема, домовлено про підготовку чергового засідання економічної комісії, фіналізації Угоди про безвізовий режим поїздок громадян та налагодження співпраці між містами і регіонами двох країн, насамперед Києвом та Скоп’є", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Греції вимагають референдум щодо угоди з Македонією

Зазначається, що під час візиту македонської делегації було детально обговорено питання реформування дипломатичних служб України та Македонії.

Учасники домовились про подальший обмін практичним досвідом на експертному рівні та підписали План консультацій між МЗС України та Республіки Македонія на 2019-2020 роки.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-