Філарет на з'їзді

Філарет на з'їзді "Батьківщини" подякував Порошенку за Томос

Укрінформ
Патріарх Філарет подякував Президенту Петру Порошенку за Томос.

Про це він наголосив під час з'їзду Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина", де має бути висунений кандидат на посаду президента, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Довго ми боролись, вимагали, і таки отримали Томос. І тому 15 грудня на об'єднавчому соборі ми об'єдналися у єдину Українську православну церкву. Над цим багато потрудилась наша церква Київського патріархату, і президенти сприяли, починаючи з першого президента Леоніда Макаровича Кравчука, і Кучма писав листи до Вселенського патріарха, і особливо Віктор Андрійович Ющенко, але досяг цієї мети нинішній президент - Петро Олексійович Порошенко. І ми дякуємо всім президентам, які докладали зусилля, щоб отримати Томос. Це не є втручання у церковні справи, а турбота президентів про державу. Бо без єдиної церкви Української держави не може бути" - значив Філарет.

У свою чергу, перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко зауважила у Facebook, що це хороший публічний урок для лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко.

"Хороший публічний урок правди для Юлії Тимошенко, яка жодного разу не сказала слова подяки Президентові своєї країни ані за Томос, ані за безвіз, ані за армію): Ніколи публічно не визнала зусиль Президента і його досягнень - очевидних для всіх", - написала Геращенко.

Вона висловила переконання, що, можливо, тепер Тимошенко визнає заслуги Президента Порошенка, коли "сам Філарет благословив говорити правду".

У Києві у вівторок проходить передвиборчий з'їзд Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина".

Чергові вибори президента заплановано на останню неділю березня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-