Україна завжди пам'ятає про мешканців тимчасово окупованих територій - Порошенко

Україна завжди пам'ятає про мешканців тимчасово окупованих територій - Порошенко

Фото
Укрінформ
Україна ніколи не забуває про співгромадян на тимчасово окупованих територіях і щодня працює для наближення дня їхнього звільнення від російського ярма.

Про це заявив Президент Петро Порошенко у виступі на урочистостях з нагоди Дня Соборності України на Софійській площі у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У День Соборності ми щиро звертаємося до наших земляків, які живуть у кордонах України, але на тимчасово окупованих територіях Криму, частини Луганської та Донецької областей: "Ми ніколи про вас не забуваємо. Ми кожного дня працюємо, щоб наблизити день вашого звільнення від ворожого ярма", - сказав Порошенко.

Участь Президента в урочистих заходах з нагоди Дня Соборності України/ Фото прес-служби

Він акцентував, що для досягнення наших цілей нам потрібно зберегти і зміцнювати єдність і соборність України.

"А тому всім має бути чітко зрозуміло: Україна є унітарною державою з однією державною мовою - так записано в українській Конституції. І жодних федерацій, і ніяких спеціальних статусів - єдина незалежна соборна Україна", - наголосив Президент.

22 січня, у день проголошення в 1919 році Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, щорічно відзначається День Соборності України.

Це свято офіційно встановлене у 1999 році, враховуючи велике політичне та історичне значення об’єднання УНР і ЗУНР для утворення єдиної (соборної) Української держави. У 2011 році День Соборності поєднали з Днем Свободи, що раніше відзначався 22 листопада, під назвою «День Соборності і Свободи України». Однак 2014 року Указом Президента Петра Порошенка свято було відновлено як День Соборності України.

Цього року, у столітній ювілей Акту Злуки, свято відзначається під гаслом «Разом з власної волі з 1919 року».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-