У КВУ спростували “ефективність” Ляшка як кандидата у президенти

У КВУ спростували “ефективність” Ляшка як кандидата у президенти

Укрінформ
Комітет виборців України заявив про маніпуляції результатами дослідження організації на користь народного депутата Олега Ляшка.

Про це йдеться на сторінці Комітету виборців України в Facebook.

"17 січня в низці ЗМІ (ZIK, 112, Політека, Znai) майже одночасно з’явилися однотипні повідомлення із ознаками замовних, в яких некоректно згадуються результати дослідження КВУ. Зокрема, вказується, що за даними Комітету виборців, О. Ляшко є одним з найефективніших кандидатів у президенти. Повідомляємо, що така інформація не відповідає дійсності", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 15 січня КВУ опублікував дослідження щодо ефективності роботи у Верховній Раді потенційних кандидатів у президенти. Однак у ньому не було проведено жодного виду рейтингування та не встановлювалося, що Ляшко є одним із найефективніших кандидатів у президенти. В КВУ наголошують, що ця інформація є неправдивою.

Читайте також: ОПОРА фіксує передвиборчу активність 20 потенційних кандидатів у президенти

Окрім цього, за повідомлення КВУ, у дослідженні вказано, що окремі показники роботи Олега Ляшка як народного депутата свідчать про його незначну ефективність.

"Зокрема, за чотири роки він узяв участь лише у 50% голосувань ВР. Тобто, пропустив кожне друге голосування Ради. При тому, що був формально зареєстрований на 85% засідань. Також політик зареєстрував рекордну кількість законопроектів, однак це не є ознакою ефективної роботи", - йдеться у повідомленні.

В Комітеті виборців наголосили, що подібні факти маніпуляцій із дослідженнями організації відбуваються не вперше, та закликали виборчі штаби кандидатів у президенти припинити маніпуляції з дослідженнями організації, а ЗМІ - відмовитися від поширення неправдивих та, ймовірно, замовних матеріалів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-