Парубій відкрив ранкову Раду

Парубій відкрив ранкову Раду

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій у четвер відкрив ранкове пленарне засідання парламенту.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ранкове пленарне засідання Верховної Ради України оголошую відкритим", - сказав спікер.

У сесійній залі зареєструватися 355 народних депутатів.

Читайте також: Порошенко підписав закон про протидію булінгу

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада планує у четвер, 17 січня, розглянути законопроект №4128 “Про внесення змін до Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації" (щодо зміни релігійними громадами підлеглості)”. Документ передбачає, що рішення про зміну підлеглості або відповідних змін та доповнень до статуту ухвалюється загальними зборами релігійної громади та не менш як двома третинами від її складу.

Напередодні комітет ВР з питань культури та духовності розглянув законопроект і рекомендував парламенту ухвалити його. Депутати збираються розглянути цей проект і альтернативний №4128-д п'ятим питанням.

Першим же питанням пленарного четверга у парламенті заплановано продовження розгляду у другому читанні законопроекту №4706 “Про соціальні послуги”. Згідно з ним пропонується визначити основні організаційні та правові засади надання соціальних послуг, спрямованих на профілактику, подолання складних життєвих обставин та/або мінімізацію їх наслідків, особам/сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах. У середу депутати розглянути 465 поправок до нього із більш як півтисячі.

Також друге читання має пройти законопроект №9122 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо здійснення закупівлі продукції, робіт і послуг оборонного призначення за імпортом", який передбачає надання повноважень Міністерству оборони отримувати напряму оборонну продукцію без залучення посередництва компаній спецекспортерів "Укроборонпрому".

Далі ВР збирається перейти до питань аграрної політики. У цьому блоці заплановано розгляд у першому читанні урядового законопроекту №4611 “Про вимоги до предметів та матеріалів, що контактують з харчовими продуктами”, а також нову редакцію законопроекту №6355 “Про внесення змін до Закону України "Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою"” та альтернативного йому проекту №6355-1.

Після цього порядком денним передбачено розгляд блоків питань інформатизації та паливно-енергетичного комплексу. Зокрема перше читання у Раді має пройти урядовий проект закону №8348 “Про внесення змін до Закону України "Про дозвільну діяльність у сфері використання ядерної енергії"”, а в другому читанні парламентарії збираються ухвалити законопроект №6089 “Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення законодавства з питань поводження з радіоактивними відходами”.

Окрім того, Рада планує розглянути проект постанови №9329 “Про забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації у передвиборний період 2019 року". Проектом постанови передбачається запровадити мораторій на проведення перевірок засобів масової інформації контролюючими органами, оскільки такі перевірки у період виборчого процесу і ймовірні зловживання з боку осіб, які їх здійснюють, можуть призвести до порушення конституційних гарантій на свободу слова в Україні, негативно вплинути на процес забезпечення об’єктивного та безперешкодного висвітлення ходу передвиборної кампанії.

У другому читанні заплановано розгляд урядового законопроекту №4591 "Про Установу бізнес-омбудсмена" і проект 5395-д "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення діяльності Державного бюро розслідувань". Зокрема, законопроектом 5395-д пропонується внести зміни до законів України "Про Державне бюро розслідувань" та "Про оперативно-розшукову діяльність", якими встановлюються кваліфікаційні вимоги до директорів територіальних управлінь, керівників управлінь центрального апарату та керівника підрозділу внутрішнього контролю ДБР, а також врегульовуються питання притягнення до дисциплінарної відповідальності працівників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-