Рада розгляне мовний законопроект у лютому — Парубій

Рада розгляне мовний законопроект у лютому — Парубій

Укрінформ
Законопроект "Про забезпечення функціонування української мови як державної" народні депутати розглянуть в перший або другий пленарний тиждень лютого.

Про це заявив Голова Верховної Ради Андрій Парубій у коментарі журналістам в кулуарах парламенту у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хочу нагадати, що було внесено дуже велику кількість правок - понад 2500. Напередодні нового року комітет усі ці правки розглянув, і фактично зараз юридичне управління доопрацьовує таблицю. Я наголошував і наголошую, що питання державної мови і закону про державну мову є одним з фундаментальних для Української держави і для українського парламенту. Як тільки буде юридичним управлінням підготовлена таблиця, а це точно буде до лютого місяця, я запропоную на розгляд вже в другому читанні і в цілому закон України про державну мову. Я планую, що це буде в лютому - або в перший, або в другий пленарний тиждень", - сказав Парубій.

Спікер припустив, що перший тиждень нової сесії депутати почнуть із внесення змін до Конституції стосовно курсу України на вступ у ЄС і НАТО.

Парубій передбачає, що на розгляд законопроекту про мову може піти цілий тиждень. "Я налаштований не відтягувати, закон про державну мову має бути прийнятий якнайшвидше", - підкреслив Парубій.

Голова ВР також нагадав, що нещодавно Конституційний суд України ухвалив рішення про неконституційність мовного закону Колесніченка-Ківалова, який приймався "з кулаками бойовиків Партії регіонів під тиском РФ і Путіна".

Читайте також: Перехід до ПЦУ: Парубій сподівається, що Рада візьметься за проект закону у четвер

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада у жовтні 2018 року ухвалила в першому читанні законопроект №5670-д "Про забезпечення функціонування української мови як державної", яким пропонується створити Національну комісію зі стандартів державної мови та запровадити посаду уповноваженого із захисту державної мови. Це рішення підтримав 261 депутат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-