КВУ нарахував серед кандидатів у президенти з десяток депутатів-

КВУ нарахував серед кандидатів у президенти з десяток депутатів-"прогульників"

Укрінформ
Комітет виборців України зафіксував низькі показники голосування у парламенті 12 народних депутатів, які є зареєстрованими та потенційними кандидатами на посаду Президента України.

Про це ідеться в повідомленні на сайті КВУ.

“Серед уже зареєстрованих та потенційних кандидатів у Президенти є 12 чинних народних депутатів. КВУ оцінив їх роботу у ВР за чотири роки за такими критеріями, як відвідування пленарних засідань ВР, участь у голосуваннях та активність законодавчої роботи. За даними дослідження, 11 політиків систематично ігнорували голосування ВР, троє – майже не з’являлися в Раді, четверо – так і не стали авторами жодного ухваленого закону”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, в усіх кандидатів низькі показники участі в голосуваннях. Зокрема, найвищий результат в Олега Ляшка, який взяв участь лише в 50% голосувань парламенту, Сергій Каплін долучився до 36% голосувань, Олександр Шевченко – 30%, Юлія Тимошенко – 25%, Віталій Купрій – 17%.

Читайте також: КВУ заявляє про незаконну агітацію трьох кандидатів у президенти

В інших кандидатів, за даними КВУ, показники ще нижчі.

Зокрема, Сергій Тарута взяв участь у 12% голосувань, Олександр Вілкул – 11%, Вадим Новинський – 8%, Михайло Добкін – 6%, Юрій Бойко – 4%, Андрій Білецький – 4%. Найнижчий результат в Євгена Мураєва, який взяв участь лише в 2% голосувань Ради.

У КВУ зазначають, що за 4 роки було проведено 15,5 тис. голосувань.

Окрім того, за результатами дослідження, частина кандидатів майже не з’являлися на пленарних засіданнях Ради.

“А. Білецький був письмово зареєстрований лише на 17% засідань, Є. Мураєв – 29%, О. Вілкул – 47%. У С. Тарути цей показник на рівні 68%, В. Купрій – 72%, В. Новинський – 73%, Ю. Тимошенко – 78%, С. Каплін – 79%, О. Шевченко – 83%, О. Ляшко – 85%. Майже не пропускав засідання Ю. Бойко – 95% відвіданих. Всього відбулося 501 пленарне засідання ВР”, - повідомляють у КВУ.

Також зазначається, що за 4 роки не стали авторами жодного ухваленого закону Добкін, Вілкул, Новинський та Мураєв.

Тим часом, у Білецького 1 ухвалений закон, Бойка – 2, Тарути, Купрія та Шевченка – по 4, Тимошенко – 8, Капліна – 10, Ляшка – 54, підрахували в КВУ.

При цьому зазначається, що майже всі політики зареєстрували значну кількість законопроектів. Зокрема, Ляшко подав 276 законопроектів, Мураєв – 160, Каплін – 123, Купрій – 113, Вілкул – 111, Тимошенко – 102, Шевченко – 96.

Загалом, наголошують у КВУ, у ВР було ухвалено 890 законів.

Як повідомлялося, в Україні 31 грудня розпочався виборчий процес чергових виборів Президента України, призначених на 31 березня 2019 року.

Нині ЦВК зареєструвала кандидатами на посаду Президента України на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року 5 кандидатів: Ігоря Шевченка, Сергія Капліна, Андрія Садового, Валентина Наливайченка та Віталія Скоцика.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-