Візит європейських міністрів до Маріуполя демонструє підтримку України - МЗС Польщі

Візит європейських міністрів до Маріуполя демонструє підтримку України - МЗС Польщі

Укрінформ
Візит глав МЗС Польщі, Чехії, Литви, Латвії, Естонії, а також України до Маріуполя у вівторок, 15 січня, є демонстрацією підтримки Києва.

Про це йдеться в заяві МЗС Польщі.

"Демонстрація підтримки України з боку європейських країн у сфері безпеки є головною метою спільного візиту міністра Яцека Чапутовича разом з главами дипломатії Чехії, Естонії, Литви і Латвії, а також глави українського МЗС Павла Клімкіна до Маріуполя", - йдеться в заяві польського зовнішньополітичного відомства.

Як повідомляється, глави дипломатії зустрінуться з владою міста та регіону, відвідають морський порт і станцію очищення води. Вони також візьмуть участь у зустрічі з представниками СМ ОБСЄ, місцевих відділень міжнародних організацій (Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, Міжнародного Червоного Хреста), а також відвідають лінію розмежування.

У польському МЗС наголошують, що візит глав дипломатії країн ЄС буде нагодою “висловити рішучу підтримку Україні, яка є жертвою російської агресії, що триває”. Звертається увага, що першим елементом цієї агресії була окупація Криму, а останнім – відкрита атака на українські кораблі, які прямують в Азовське море.

"Cвоєю участю у візиті глав дипломатії країн ЄС в Україну міністр Яцек Чапутович вчергове, після останнього візиту в Києві декілька тижнів тому, підкреслить участь Польщі щодо зміцнення суверенітету і територіальної цілісності України у кордонах, визнаних міжнародним правом",- йдеться в заяві польської дипломатії.

Як додається, це також буде свідченням незмінної підтримки Польщею європейських та євроатлантичних амбіцій України.

Читайте також: Клімкін та глави МЗС чотирьох країн Європи вирушили до Маріуполя

Як повідомлялося, 15 січня глави МЗС здійснять поїздку до Маріуполя задля ознайомлення з актуальною соціальною та економічною ситуацією, ускладненою російською агресією, зокрема створенням перешкод свободі мореплавства через Керченську протоку до портів Бердянська та Маріуполя. Міністри також ознайомляться зі складною безпековою ситуацією, спричиненою російською агресією на Донбасі.

Цей візит є відповіддю на заклик міністра закордонних справ України Павла Клімкіна до керівників зовнішньополітичних відомств країн-членів ЄС відреагувати на акт агресії Росії проти України в Керченській протоці 25 листопада 2018 року. Україна працює зі своїми міжнародними партнерами з тим, щоб реалізувати низку соціальних та інфраструктурних проектів та підтримати жителів українського Приазов’я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-