Климпуш-Цинцадзе звинувачує депутатів у саботажі євроінтеграційних законів

Климпуш-Цинцадзе звинувачує депутатів у саботажі євроінтеграційних законів

Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе сподівається, що закріплення в Конституції України курсу на ЄС і НАТО стане додатковим важелем тиску на народних депутатів.

Про це вона заявила в інтерв'ю телеканалу "Рада" у понеділок, 14 січня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На даний момент я досить часто бачу певний саботаж Верховною Радою тих євроінтеграційних законів, які для нас є пріоритетними для того, щоб ми, наприклад, виконували Угоду про асоціацію. Я сподіваюсь, що закріплення в Конституції цього курсу (на ЄС і НАТО - ред.) стане додатковим важелем тиску на народних депутатів, щоб вони припинили саботувати або гратися зі своїми особистими чи якимись бізнесовими інтересами, які деякі з них представляють для того, щоб власне просуватися шляхом європейської інтеграції", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Вона нагадала, що торік наприкінці лютого уряд і парламент затвердили політичну дорожню карту законодавчого забезпечення європейської інтеграції.

"Ми просунулися в її виконанні, але хотілося б більшої результативності. Якщо з 57 законопроектів, які були включені до цієї карти, було прийнято на кінець року в двох читаннях десять, і ще 11 пройшли перше читання, то це, напевно, не найефективніший результат", - зауважила віце-прем'єр.

За словами Климпуш-Цинцадзе, їй би хотілося, щоб зміни до Конституції щодо закріплення курсу на ЄС і НАТО були не тільки політичною декларацією різних політичних сил, а й перетворювалися на практичні кроки. Вона акцентувала, що насамперед це стосується реалізації Угоди про асоціацію або тих законодавчих змін, які необхідні, щоб виконати ухвалений в червні 2018 року закон про національну безпеку.

Читайте також: Климпуш-Цинцадзе: ЄС і НАТО вважають українських моряків військовополоненими

Як повідомлялося, Верховна Рада 22 листопада 2018 року підтримала в першому читанні президентський законопроект № 9037 про внесення змін до Конституції в частині закріплення стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в ЄС і НАТО. За відповідне рішення проголосували 311 народних депутатів.

Президент Петро Порошенко на прес-конференції 16 грудня закликав Верховну Раду проголосувати в лютому 2019 року в другому читанні законопроект про внесення змін до Конституції щодо закріплення стратегічного курсу Української держави на вступ до ЄС і НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-