Суд зобов'язав НАБУ відкрити справу проти Луценка і його заступника

Суд зобов'язав НАБУ відкрити справу проти Луценка і його заступника

Укрінформ
Солом'янський райсуд столиці зобов'язав Національне антикорупційне бюро порушити кримінальну справу відносно генерального прокурора Юрія Луценка і його першого заступника Дмитра Сторожука за фактом отримання неправомірної вигоди.

Відповідним рішенням від 28 грудня 2018 року слідчого судді Олени Букіної було задоволено скаргу на бездіяльність НАБУ.

"Слідчий суддя ухвалив: скаргу ОСОБА_1 - задовольнити. Зобов'язати службову особу Національного антикорупційного бюро України, до компетенції якої входить внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань, не пізніше 24 годин після отримання копії ухвали, внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальні правопорушення, зазначені в заявах ОСОБА_1 та ОСОБА_2 від 17.10.2018 спрямованих Службою безпеки України 30.10.2018 до Національного антикорупційного бюро України за вх.№ П-776 та № П-777 від 19.10.2018, розпочати розслідування та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявникам витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань", - йдеться у резолютивній частині рішення суду.

Читайте також: Луценко обговорив з главою УГКЦ боротьбу з корупцією

Зазначається, що 17 жовтня 2018 року на особистому прийомі у голови СБУ Василя Грицака на генпрокурора і його першого заступника подали заяву про вчинення кримінального корупційного злочину. Два заявники стверджували, що посадовці вчинили правопорушення за ст. 27 (види співучасників), 28 (вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою), ч.2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч.1 ст.396 (приховування злочину), ч.2 ст. 366 (службове підроблення), ч.2 ст. 368 (одержання хабара), ст.382 (невиконання судового рішення) ККУ.

У свою чергу СБУ 30 жовтня 2018 року направила звернення до НАБУ, але в бюро повідомили, що не знайшли ознак складу кримінальних правопорушень, віднесених до підслідності детективів бюро. Зрештою заявники звернулися до суду з вимогою внести відомості до ЄРДР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-