Реакція Заходу на дії РФ повинна бути більш рішучою - посол України в Чехії

Реакція Заходу на дії РФ повинна бути більш рішучою - посол України в Чехії

Укрінформ
Україна вдячна західним партнерам за підтримку, однак вважає, що реакція на дії РФ повинна бути більш рішучою.

Про це сказав посол України в Чехії Євген Перебийніс в інтерв'ю виданню EuroZpravy.

«Міжнародна підтримка дуже сильна, але, на наш погляд, цього недостатньо... Ми вважаємо, що реакція повинна бути більш рішучою, включаючи введення подальших санкцій. Тому що, навіть якщо Росія говорить, що вони не працюють, санкції працюють. І якщо вони не працюють, вони повинні бути логічно посилені», - сказав дипломат.

Він привітав єдиний і послідовний європейський підхід у питанні санкцій і висловив подяку в цьому контексті чеському уряду. На противагу позиції президента Чехії Мілоша Земана уряд країни чітко заявив, що санкції не можуть бути зняті, поки Росія не виконає умови Мінських угод.

Читайте також: Росія загрожує всім сусіднім державам та ОБСЄ в цілому - постпред України

Коментуючи ситуацію після нападу на українські кораблі в районі Керченської протоки, посол зазначив, що до сих пір вона залишається критичною для України, її економіки, а також для міжнародних перевізників, оскільки Росія продовжує створювати всілякі бар'єри для проходження вантажних суден. Перебийніс висловив надію на підтримку наших зарубіжних партнерів у вирішенні ситуації, а також на тиск міжнародної спільноти в питанні звільнення протизаконно затриманих українських моряків. «На наш погляд, тиск, ізоляція і санкції - інструменти, які можуть змусити Путіна поважати міжнародне право», - сказав дипломат.

Перебийніс також закликав чеських підприємців, зацікавлених у залученні українських робітників, розвивати бізнес в Україні: «Зараз у нас дуже вигідні умови для іноземних інвесторів, є висококваліфікована робоча сила».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-