Україна не може дозволити собі бути позаблоковою державою — Фріз

Україна не може дозволити собі бути позаблоковою державою — Фріз

Укрінформ
Україна не може дозволити собі бути позаблоковою державою.

Так міністр у справах ветеранів Ірина Фріз, як колишній очільник делегації парламенту в ПА НАТО, прокоментувала роботу української команди у Брюсселі на засіданні Міжпарламентської ради Україна-НАТО, повідомляється на сайті "Блоку Петра Порошенка "Солідарність".

“Впевнена, що Україна буде в НАТО, хто б що не говорив про це сьогодні. Кожному, хто ще плекає ілюзії щодо можливості нейтралітету, потрібно подивитися правді в очі. Україна не може дозволити собі бути позаблоковою державою. Довгі роки Київ намагався балансувати між Сходом і Заходом. І цей невдалий експеримент призвів до того, що ми втратили частину території, а українські військові продовжують гинути на війні з Росією”, - сказала Фріз.

Міністр розповіла свій досвід у роботі делегації та висловила впевненість, що курс України на членство в НАТО - єдино вірний. “Робота в нашій делегації ПА НАТО стала набуттям неймовірного досвіду, надбанням друзів, можливістю послідовно надавати фактажну інформацію нашим колегам з країн-членів НАТО щодо механізмів та засобів Кремля у руйнуванні демократії в світі”, – зазначила вона.

Читайте також: Наєв сказав, за якої умови миротворча місія на Донбасі буде ефективною

Фріз не сумнівається у тому, позаблокова Україна завжди буде розглядатися Москвою як ласа здобич. “Сьогодні наша армія є значно потужніша, ніж в 2014 році. Ми можемо дати відсіч агресору. Однак вступ до НАТО зробить саму війну із Росією неможливою. Ми отримаємо шанс для розвитку, зможемо підняти економіку на якісно новий рівень, а головне - будемо відчувати себе у повній безпеці. Можливість вступу до НАТО – це історичний шанс України, яким ми не маємо права не скористатися”, – підкреслила міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-