Депутати ВР донесли делегатам із 12-ти країн позицію щодо захоплених Росією моряків

Депутати ВР донесли делегатам із 12-ти країн позицію щодо захоплених Росією моряків

Укрінформ
Українська делегація на засіданні Міжпарламентської Ради Україна-НАТО донесла позицію України щодо захоплених РФ моряків та передала список потреб щодо модернізації корабельно-катерного складу.

Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради.

«Трохи більше як день, але дуже активно відпрацювали в Брюсселі на засіданні Міжпарламентської Ради Україна-НАТО. Робота нашої делегації заслуговує на окрему подяку. З найголовнішого - донесли іншим делегатам із 12-ти країн нашу позицію щодо утримуваних у Росії військовополонених українських моряків, передали список потреб щодо модернізації корабельно-катерного складу, накреслили вектори найближчої співпраці. Повертаємося з відчуттям виконаного обов'язку», - повідомила голова української делегації в ПА НАТО, народний депутат від фракції “Блок Петра Порошенка” Оксана Юринець.

Як повідомляє прес-служба Верховної Ради, представник української делегації, народний депутат від фракції “Народний фронт” Андрій Левус на засідання Міжпарламентської Ради Україна-НАТО презентував законопроект щодо комітету парламентського контролю спецслужб. Зазначається, що його прийняття є важливим етапом євроатлантичної інтеграції.

«Окрім плану наших реформ в безпековій сфері, окреслив проблему втручання РФ в політичне життя країн НАТО. Україна має найбільший свіжий досвід протидії модерній стратегії російського вторгнення. Тому є чим поділитися з партнерами. Немає чистих російських інвесторів, немає російських незалежних "медіа", немає ідейних проросійських політиків в Європі. Є діяльність різних спецслужб РФ під цим соусом», - наголосив Левус.

Читайте також: Суд над українськими моряками в РФ розпочнеться не раніше, ніж за рік - адвокат

Як зазначають у прес-службі ВР, участь у засіданні Ради взяли 28 парламентаріїв із 12 країн-членів НАТО.

Повідомляється, що на засіданні Ради розглядали безпекові, політичні питання, розвитку співпраці України з Альянсом. Особливу увагу було приділено питанню військовополонених українських моряків, яких Росія атакувала у Керченській протоці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-