Лайчак назвав пріоритет головування Словаччини в ОБСЄ

Лайчак назвав пріоритет головування Словаччини в ОБСЄ

Укрінформ
Питання України буде в ОБСЄ пріоритетом під час головування Словаччини в цій міжнародній організації.

Про це йдеться у заяві міністра закордонних справ Словаччини Мирослава Лайчака з нагоди початку головування в ОБСЄ, повідомляє DW.

Лайчак підкреслив, що одним з ключових завдань для ОБСЄ упродовж найближчого року буде "розв'язання кризи в Україні та довкола неї".

Лайчак назвав військовий конфлікт на сході України "одним з ключових питань нашої спільної безпеки".

За словами глави словацького МЗС, Братислава докладе активних зусиль до налагодження діалогу та зменшення напруги у зоні конфлікту на Донбасі. "Ми підтримуємо повну імплементацію наявних домовленостей, включно з повагою до режиму тиші та відведенням важкого озброєння", - наголошується в заяві.

Зазначається, що 10 січня Лайчак представить пріоритети словацького головування постійному комітету ОБСЄ у Відні. Другим за важливістю питанням після України для Братислави будуть виклики технологічних змін, зокрема кібербезпека, а ще до її пріоритетів належатимуть запобігання конфліктам та посилення міжнародних інституцій.

Читайте також: Клімкін з новим главою ОБСЄ збираються на Донбас

Як повідомлялося, ОБСЄ була створена у розпал "холодної війни" 1973 року як Нарада з безпеки та співробітництва у Європі. Організація направила сотні спостерігачів до східної України, щоб фіксувати дотримання Мінських домовленостей та перебіг збройного конфлікту на Донбасі.

З 1 січня 2019 року Словаччина в порядку ротації на один рік перебрала головування в ОБСЄ, змінивши Італію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-