РФ остаточно відмовилася проводити відеоконференцію для звільнення заручників

РФ остаточно відмовилася проводити відеоконференцію для звільнення заручників

Укрінформ
Росія та представники ОРДЛО остаточно відмовилися проводити 29 грудня відеоконференцію гуманітарної підгрупи для узгодження звільнення заручників.

Про це повідомила перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко у Facebook.

“Росіяни і їх маріонетки з ОРДЛО остаточно відмовилися від проведення відеоконференції гуманітарної підгрупи 29 грудня для узгодження звільнення заручників”, - зазначила Геращенко.

Вона також констатувала пасивну позицію координатора від ОБСЄ в гуманітарній підгрупі.

Геращенко додала, що росіяни так і не дали жодної відповіді на пропозицію передати їхньому консулу засуджених громадян РФ в обмін на політв‘язнів Кремля. Росія так само не відповіла на ці пропозиції ні по дипломатичних каналах, ні на запити українського омбудсмена Людмили Денісової.

“Натомість, бойовики продовжують вставляти в свої вимоги - списки звільнення росіян (сьогодні в списках ОРДЛО подають вже 26 громадян РФ), беркутівців, причетних до терактів в Одесі і Харкові. На цей час ОРДЛО підтвердили утримання всього 23 українців. А від нас вимагають звільнити 196. І це в них називається «обмен всех установленных на всех установленных”, - наголосила Ірина Геращенко.

За словами першого віце-спікера, українській стороні вже кілька років не дають відповіді щодо утримання в окупованому Донецьку і Луганську понад 70 наших громадян.

Читайте також: Представники РФ вийшли з кімнати після запитання про звільнення моряків — Геращенко

Геращенко зауважила, що РФ так само категорично не погоджується передати політв‘язнів Кремля.

Вона також повідомила, що звернулася з ініціативою до Тристоронньої контактної групи негайно провести спільне засідання ТКГ і гуманітарної групи з одного питання - звільнення заручників. Аби в присутності представника України Євгена Марчука, спецпредставника ОБСЄ у ТКГ Мартіна Сайдіка і представника Росії у ТКГ Бориса Гризлова пройтися по кожному прізвищу в усіх можливих списках і таки розблокувати звільнення утримуваних, наголосила Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-