На референдумі щодо НАТО більшість українців голосували б

На референдумі щодо НАТО більшість українців голосували б "за"

Опитування
Укрінформ
Серед українців, які готові взяти участь у референдумі, 70% підтримали би вступ України до НАТО.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з Центром Разумкова, які оприлюднила на прес-конференції директор Фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як свідчать результати опитування, якби найближчим часом відбувся референдум щодо вступу України до НАТО, в ньому взяли б участь 69% населення. Серед учасників референдуму 70% проголосували б "за". Минулого року таких українців було 66%. Проти вступу до НАТО — 28% опитаних, а решта не визначилися щодо цього питання.

Як зазначають організатори дослідження, результати різняться по регіонах України. Майже одностайно вступ України до НАТО підтримують на Заході 92% респондентів. У Центральному регіоні за вступ до НАТО проголосували б 82% українців. На Півдні України прихильників НАТО 60%, при цьому третина проти. Натомість, у Східному регіоні вступ України до НАТО підтримують 25% респондентів, проти цього — 70%.

46% населення України також вважає вступ до НАТО найкращим варіантом гарантування безпеки для України. Торік цей показник становив 38,5%. 3% опитаних сподіваються на військовий союз із США. Позаблоковий статус України підтримують 24% респондентів. 7% опитаних обстоюють військовий союз з Росією та СНД.

Читайте також: Президент сподівається, що вже у лютому ВР "заякорить" Україну в бухті НАТО

Відповіді на це запитання також різняться по регіонах України. Так, на Заході та в Центрі підтримують членство в НАТО, тоді як на півдні та сході більше прихильників нейтрального статусу України. До того ж, у Східному регіоні 20% опитаних вважають найкращим варіантом гарантування безпеки України військовий союз України з Росією та іншими країнами СНД.

Загальнонаціональне дослідження "Підсумки-2018" проводилося з 19 по 25 грудня 2018 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької і Луганської областей. Було опитано 2017 повнолітніх респондентів. Теоретично похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-