Депутат пропонує Раді зібратись позачергово

Депутат пропонує Раді зібратись позачергово

Воєнний стан
Укрінформ
Народний депутат від "Народного фронту" Леонід Ємець оголосив про збір підписів на підтримку проведення позачергового засідання ВР щодо результатів воєнного стану.

Про це він повідомив у Facebook.

"Здається логічно і чесно перед країною було б провести в день завершення воєнного стану окреме засідання ВР. Розібратись, чи є потреба в продовженні, чи мета вже досягнута. Що саме було зроблено. Які висновки. Заслухати звіт військового керівництва. Продемонструвати українцям, що це все було серйозно, парламент відчуває відповідальність і працює в цей історичний момент", - пояснив Ємець.

При цьому він зазначив, що з 14:00 26 грудня починає збір підписів колег-депутатів за проведення позачергове засідання, порядок денний якого стосувався би результатів дії воєнного стану. Парламентарій також уточнив, що кількість таких голосів має становити щонайменше 150.

"Коротше, з 14.00 починаю збір підписів (150) народних депутатів за позачергове засідання. Порядок денний — результати воєнного стану. Строки — до кінця 2018 року. Місце збору підписів, Садова 3а, 532 кабінет з табличкою Леонід Ємець", - вказав Ємець.

Водночас він нагадав, що рішення про запровадження воєнного стану ухвалювалося у Верховній Раді "із великим скандалом".

"По факту всі погодились із вимогою “Народного фронту”, що воєнний стан вводиться не на 2 місяці (бо це відтермінувало б вибори), а на 1 із можливою прологнацією ще на місяць за потреби", - додав Ємець.

Читайте також: РНБО збереться на засідання для обговорення воєнного стану

Як повідомляв Укрінформ, воєнний стан був запроваджений із 14.00 26 листопада 2018 року строком на 30 діб - до 14.00 26 грудня 2018 року. Згідно з указом Президента Петра Порошенка “Про запровадження воєнного стану в Україні”, він діє в десяти областях України: Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, Донецькій, Запорізькій і Херсонській, а також у внутрішніх водах України Азово-Керченської акваторії.

Воєнний стан запровадили у відповідь на агресивні дії Росії 25 листопада у Керченській протоці, коли російські кораблі обстріляли та захопили три українські судна та 24 українських моряків.

Підконтрольний Росії "суд" в окупованому Криму заарештував на два місяці всіх захоплених українських моряків та звинуватив їх у "незаконному перетині російського кордону". Всіх військовополонених доставили з Криму до московських СІЗО "Лефортово" та "Матросская тишина".

У середу, 26 грудня, заплановано засідання Ради національної безпеки і оборони України щодо завершення дії указу Президента про запровадження воєнного стану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-