НАЗК знайшло порушення у фінзвітах восьми партій

НАЗК знайшло порушення у фінзвітах восьми партій

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції у фінансових звітах восьми політичних партій виявило порушення.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"14 грудня на своєму засіданні Національне агентство з питань запобігання корупції затвердило 46 висновків за результатами аналізу звітів політичних партій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за ІІІ квартал 2018 року. За результатами аналізу виявлено порушення у звітах 8 політичних партій", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що факти порушень встановленого порядку або строків подання звіту політичної партії виявлені у звітах партій "Республіка", "Всеукраїнська політична партія – Екологія та соціальний захист", "Партія регіонів", "Малого та середнього бізнесу України", "Всеукраїнське об’єднання "Громадський контроль", "Всеукраїнське об’єднання "Народні герої", "Слов’янська партія" та "Українська народна партія".

"Вказані порушення передбачають адміністративну відповідальність за статтею 212-21 Кодексу України про адміністративні правопорушення", - повідомляють у НАЗК.

У Національному агентстві уточнюють, що переважна більшість із затверджених 46 висновків стосуються політичних партій, які не здійснювали діяльність у звітному періоді. Так, не проводили діяльність, пов’язану з виконанням статутних зобов’язань, 40 політичних партій.

Всього за ІІІ квартал 2018 року до НАЗК надійшли 276 звітів політичних партій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру. Звіти двох партій надійшли з порушенням строків.

Читайте також: НАЗК виявило у звітах трьох партій ознаки кримінального порушення

Як повідомляв Укрінформ, за результатами аналізу звітів партій "ВО "Батьківщина", "Українського об’єднання патріотів –УКРОП" та "Соціал-демократичної партії" НАЗК встановило факти подання завідомо недостовірних відомостей. Це порушення, зазначене в ч. 1 статті 159-1 Кримінального кодексу України. НАЗК направило до Нацполіції три матеріали щодо "ВО "Батьківщина" та по два матеріали відносно "Соціал-демократичної партії" та партії "УКРОП".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-