КВУ назвав фракції, які найменше підтримують децентралізацію

КВУ назвав фракції, які найменше підтримують децентралізацію

Інфографіка
Укрінформ
Комітет виборців України показав, які фракції найменше голосували за законопроекти, необхідні для реформи децентралізації.

Про це повідомляється на сайті КВУ.

У КВУ зазначають, що за час роботи Верховної Ради VIII скликання було прийнято 23 закони із забезпечення реформи децентралізації.

Так, за даними Комітету виборців, найменше серед парламентських фракцій підтримують реформу "Опозиційний блок", "Батьківщина" та Радикальна партія Олега Ляшка.

"В середньому їх підтримували (натискали "за") лише 17% депутатів фракції "Опозиційного блоку". Так, жоден депутат "Опоблоку" не підтримав базові для реформи закони "Про добровільне об’єднання територіальних громад" та "Про засади державної регіональної політики", - повідомляють у КВУ.

Також, за даними Комітету виборців, за закони щодо децентралізації голосували 47% депутатів від "Батьківщини". 9 депутатів із 20 підтримали закон про створення об’єднаних громад навколо великих міст (№2379), 7 політиків проголосували за закон щодо врегулювання статусу старости села, селища (№1848).

Зазначається, що у Радикальній партії Олега Ляшка рівень підтримки склав 59%. "Жоден депутат цієї фракції не підтримав закон щодо передачі ЦВК повноважень із призначення виборів в ОТГ (№676). 10 депутатів із 21 проголосували за розширення повноважень органів місцевого самоврядування в частині надання адміністративних послуг (№888)", - йдеться в повідомленні.

"Найчастіше закони приймалися голосами фракцій "Самопомочі", "Народного Фронту" та "Блоку Петра Порошенка". В середньому "за" голосували 65% депутатів "Самопомочі", 74% – БПП і 83% – "Народного Фронту", - інформує КВУ.

Читайте також: КВУ назвав найменш продуктивних депутатів Ради

Голова КВУ Олексій Кошель підкреслив, що децентралізація – єдина реформа, що була згадана в усіх виборчих програмах парламентських партій. "На словах її підтримують всі політики, але їх дії часто відрізняються від риторики. Наприклад, "Опоблок" не голосував за виділення додаткових коштів на вибори в громадах, а "Батьківщина" не підтримала розблокування виборів в ОТГ з різних районів. Однак, коли вибори все ж були призначені, обидві фракції активно брали в них участь", – зазначає Кошель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-