Непродовження

Непродовження "дружби" з РФ не вплине на кількість українських посольств - МЗС

Укрінформ
Непродовженння “великого” Договору про дружбу і співробітництво між Україною і Росією не вплине на організаційно-штатну структуру українських диппредставництв у Російській Федерації.

Про це в інтерв'ю виданню "Лівий берег" заявив державний секретар МЗС України Андрій Заяць

"Ні штат, ні чисельність наших дипломатичних і консульських установ не пов'язані з наявністю чи відсутністю Договору про дружбу і співробітництво з Росією. Як про це вже неодноразово заявляв міністр закордонних справ, наші 5 установ у Росії (а це посольство в Москві, генеральні консульства в Петербурзі та Ростові-на-Дону, а також консульства в Єкатеринбурзі та Новосибірську) працюють виключно на захист національних інтересів України і громадян України", - сказав Заяць.

Читайте також: Україна пропонує на 5 січня обмін заручників і полонених — Геращенко назвала формули

Він пояснив, що між Росією і Україною продовжує діяти двостороння Консульська конвенція, але навіть якби її не було, то і Україна, і Росія є сторонами Віденської конвенції про консульські зносини 1963 року.

"Отже, розрив Договору про дружбу і співробітництво - бо нема ні дружби, ні співробітництва, не тягне за собою автоматичного скорочення чи ліквідації консульської або дипломатичної присутності. Це різні речі", - акцентував держсекретар МЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-