Парубій відкрив ранкову Раду

Парубій відкрив ранкову Раду

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій відкрив ранкове пленарне засідання парламенту.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ранкове пленарне засідання Верховної Ради оголошую відкритим", - сказав Парубій.

У сесійній залі зареєструвався 341 народний депутат.

Читайте також: Комітет схвалив мовний закон до другого читання

Як повідомлялося, Верховна Рада планує в четвер розглянути законопроекти, які передбачають продовження мораторію на продаж сільськогосподарських земель.

На початку засідання депутати планують продовжити розгляд у другому читанні законопроекту "Про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо протидії рейдерству".

Після цього планується включити до порядку денного та ухвалити рішення щодо законопроекту про внесення змін до ст. 80 Закону "Про освіту" в частині забезпечення освітнього процесу належними умовами для праці й здобуття освіти.

Окрім того, порядок денний передбачає розгляд законопроектів, що стосуються релігійних питань. Так, депутати мають включити в порядок денний і прийняти рішення щодо законопроекту №5309 про внесення змін до закону "Про свободу совісті та релігійні організації" стосовно відповідності назв релігійних організацій (об'єднань), які входять до структури релігійної організації, керівний центр якої знаходиться за межами України в державі, яка законом визнана такою, що здійснила військову агресію проти України та/або тимчасово окупувала частину території України.

Також у першому читанні депутати мають розглянути проект закону про внесення змін до Закону "Про свободу совісті та релігійні організації" щодо зміни релігійними громадами підлеглості. Його метою є забезпечення представників релігійних громад правом на свідомий вибір та вільну і безперешкодну зміну підпорядкованості релігійним центрам. Законопроектом автори планують унормувати процедуру зміни приналежності релігійних громад діючим в Україні і за її межами релігійним центрам (управлінням).

Крім того, парламентарії планують затвердити календарний план проведення десятої сесії парламенту, розглянути питання паливно-енергетичного комплексу, законопроекти "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-