Справу “бурштинових” Розенблата і Полякова розглянуть вже наступного року

Справу “бурштинових” Розенблата і Полякова розглянуть вже наступного року

Укрінформ
Голосіївський районний суд відклав проведення підготовчого засідання у так званій бурштиновій справі, фігурантами якої є народні депутати Борислав Розенблат і Максим Поляков, на 5 лютого.

Про це повідомляє САП у Facebook.

“18.12.2018 року в Голосіївському районному суді м.Києва було призначено підготовче засідання по так званій «бурштиновій справі», де обвинуваченими є народні депутати України та інші особи. Засідання не відбулося через неявку одного обвинуваченого і його захисників та адвокатів іншого обвинуваченого. Наступне судове засідання призначено на 11:00 год. 05.02.2019 року”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Розенблат відмовився розкривати походження своїх грошей у Німеччині — DW

Як повідомлялося, 19 червня 2017 року детективи НАБУ затримали ряд осіб, причетних до вимагання та одержання неправомірної вигоди у сумі понад 300 тис. доларів за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні. За даними слідства, злочин скоєно за участю народних депутатів Борислава Розенблата і Максима Полякова.

11 липня 2017 року Верховна Рада України задовольнила відповідні подання керівника САП Назара Холодницького та надала згоду на притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Слідство встановило щонайменше 5 епізодів злочинної діяльності, в результаті якої підозрювані отримали від представника іноземної компанії неправомірну вигоду на загальну суму понад 300 тис. дол. США. Ці кошти отримано підозрюваними для забезпечення підготовки законопроектів, незаконного впливу на посадових осіб Держгеокадастру, Держлісагентства, Держгеонадр України, органів місцевого самоврядування з метою безперешкодного ухвалення рішень на користь зазначеної іноземної компанії.

5 жовтня 2018 року прокурори САП скерували обвинувальний акт у цій справі до Голосіївського районного суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-