Рада сьогодні розгляне законопроект про протидію рейдерству

Рада сьогодні розгляне законопроект про протидію рейдерству

Укрінформ
Верховна Рада планує у середу розглянути законопроект, який передбачає внесення змін до деяких законів у частині протидії рейдерству.

Про це йдеться в порядку денному, опублікованому на сайті парламенту.

Розгляд у другому читанні законопроекту №8121 "Про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо протидії рейдерству" є першим питанням порядку денного.

Передбачається, що його ухвалення дасть змогу забезпечити захист майнових прав власників і користувачів земельних ділянок, запобігти протиправному поглинанню і захопленню сільськогосподарських підприємств.

Далі депутати мають розглянути проект закону №8334 "Про внесення змін до Закону України "Про освіту" (щодо використання об'єктів та майна державних і комунальних закладів освіти).

Після цього - традиційний блок ратифікацій. Так, парламентарії планують розглянути законопроекти №0199 "Про ратифікацію Протоколу між Урядом України і Урядом Турецької Республіки про внесення змін до Угоди між Урядом України і Урядом Турецької Республіки про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи і майно", №0193 "Про ратифікацію Протоколу між Урядом України і Урядом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії про внесення змін до Конвенції між Урядом України і Урядом Сполученого Королівства Великобританії і Північної Ірландії про усунення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доход і на приріст вартості майна, вчиненої у Лондоні 10 лютого 1993 року" та №0165 "Про ратифікацію Меморандуму між Кабінетом Міністрів України і Урядом Республіки Австрія про взаємний доступ на ринки праці членів сімей працівників дипломатичних представництв та консульських установ".

Читайте також: Комітет Ради рекомендує продовжити мораторій на продаж землі

Також народні депутати збираються розглянути урядовий законопроект №5023 "Про внесення зміни до статті 44 Закону України "Про вищу освіту".

Передбачається, що прийняття законопроекту дасть змогу дітям, позбавленим батьківського піклування, брати участь у конкурсі за результатами вступних іспитів із конкурсних предметів у вищому навчальному закладі в межах установлених квот прийому до українських вишів нарівні з дітьми-сиротами без проходження ЗНО.

Традиційно у середу депутати працюватимуть у сесійній залі лише протягом ранкового пленарного засідання, що триватиме до 14:00. На решту дня запланована робота парламентаріїв у комітетах, фракціях і групах.

Зокрема о 15:00 розпочнеться засідання комітету з питань національної безпеки та оборони, на якому заплановано розгляд президентського законопроекту №9357 "Про внесення зміни до статті 28 Закону України "Про правовий режим воєнного стану" щодо забезпечення проведення місцевих виборів, призначених на неділю, 23 грудня 2018 року.

Водночас комітет ВР з питань культури і духовності збирається розглянути проект закону № 5670-д "Про забезпечення функціонування української мови як державної", який готується до другого читання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-