Адвокат каже, що Савченко могла посприяти звільненню інших політв'язнів

Адвокат каже, що Савченко могла посприяти звільненню інших політв'язнів

Укрінформ
Російський адвокат Ілля Новіков шкодує, що його колишня підзахисна Надія Савченко не зосередилася у 2016 році на звільненні з російських в'язниць інших політв'язнів Кремля, на що, на його думку, мала шанси.

Про це Новіков заявив у коментарі Укрінформу.

"Мені дуже шкода втрачених шансів, бо я вважаю, що шанси були - у 2016 році вона (Надія Савченко - ред.) могла стати "локомотивом" для витягування (з російських в'язниць - ред.) інших людей. Але, на жаль, цього не сталося", - сказав Новіков.

Він зауважив, що час від часу цікавиться кримінальною справою, фігурантом якої наразі є його колишня підзахисна, але відмовився її коментувати, зауваживши, що це було б порушенням адвокатської етики. Водночас Новіков зазначив, що по-людськи співчуває Савченко.

"Мені здається, я розумію, що тоді коїлося у неї в голові. Але, знову ж таки, якщо я почну коментувати мої думки з цього приводу, це вже буде втручанням у захист, а я не можу собі цього дозволяти", - акцентував адвокат.

Як повідомлялося, 21 листопада Київський апеляційний суд залишив без задоволення апеляцію на ухвалу суду першої інстанції про продовження запобіжного заходу Савченко у вигляді тримання під вартою. Тож, згідно з рішенням Шевченківського райсуду Києва, Савченко має перебувати під вартою до 23 грудня.

Депутату інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, готування до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами й вибуховими речовинами.

22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Савченко.

Читайте також: Савченко оголосила сухе голодування

23 березня Шевченківський райсуд Києва вперше обрав Савченко запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Надія Савченко - народний депутат, Герой України, колишня українська військова, штурман-оператор вертольота Мі-24 16-ї окремої бригади армійської авіації Сухопутних військ Збройних сил України, капітан ЗСУ. З липня 2014 р. по 25 травня 2016 року була позбавлена волі у відповідних закладах Росії, і звільнена внаслідок українсько-російської політичної угоди на найвищому рівні. З 22 березня 2018 перебуває під слідством.

Ілля Новіков входив до команди захисників ув'язненої Росією Надії Савченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-