Глава УПЦ розповів про подальші кроки у її створенні

Глава УПЦ розповів про подальші кроки у її створенні

Укрінформ
Після отримання Томосу новостворена Православна церква України розпочне формування керівних органів.

Про це розповів митрополит Київський і всієї України Епіфаній, виступаючи у програмі "Свобода слова" на телеканалі ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Після отримання Томосу ми розпочнемо формування керівних органів. Церква – це не тільки предстоятель. Предстоятель є главою, але, відповідно, існують керівні органи. Тобто буде проведено Архієрейський собор, який сформує Священний Синод, синодальні управління. Тобто, будуть створені всі відповідні керівні органи, які будуть керувати цією церквою спільно з предстоятелем. У керівництві цієї новоствореної Єдиної помісної православної церкви братимуть участь всі ті церкви, які долучилися до єднання і створили Єдину церкву. Також ми маємо багато роботи попереду", - наголосив митрополит.

Його Блаженство зазначив, що на сьогодні ще багато співбратів не вірять і не розуміють до кінця, що в Україні вже постала Єдина церква.

Читайте також: РПЦ задіює в Україні "силові групи" для контролю майна церков — військове духовенство

"Але потрібно нам проявити єдність, потрібно показати, що ми готові прийняти усіх на засадах любові, взаємопорозуміння, толерантності, поваги. Я вважаю, що вони ще сумніваються до цього часу, що цей процес не буде завершений. Багато з тих, хто прагне, мають бажання, але, на жаль, бояться санкцій і якихось інших речей, які стоять на заваді до єднання. А коли вони побачать, що ми вже завершили цей процес, ми далі будемо рухатися в напрямку розвитку, то багато тих, хто зараз сумнівається, приєднаються і будуть у цій Єдиній українській церкві", - підкреслив митрополит Епіфаній.

Як повідомляв Укрінформ, 15 грудня у соборі Святої Софії у Києві відбувся Об'єднавчий собор православних церков України. На ньому духовенство УПЦ Київського патріархату, УПЦ Московського патріархату та Української автокефальної православної церкви створили Єдину Помісну Православну церкву України, ухвалили її статут та обрали предстоятеля - митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-