Україна 19 грудня знову запропонує обмін заручниками

Україна 19 грудня знову запропонує обмін заручниками

Укрінформ
Українська сторона 19 грудня на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську знову пропонуватиме варіанти обміну заручників.

Про це перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко сказала в ефірі телеканалу “Прямий”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Остання у цьому році зустріч у Мінську відбудеться 19 грудня, і молимося, щоб Святий Миколай диво здійснив, щоб усе-таки нам вдалося просунутися в цьому питанні”, - сказала Геращенко.

Читайте також: Україна готова забрати з окупованих територій усіх своїх в'язнів - Денісова

За її словами, українська сторона готова до найширшого компромісу. “Ми передавали офіційно під час переговорів у Мінську так званим представникам ОРДЛО, що готові помилувати 66 сепаратистів задля звільнення 19 військових та цивільних, яких вони утримують у своїх тюрмах. Відповіді - нуль на сьогодні, і так само вже більше ніж півроку не маємо відповіді на офіційну пропозицію передати 23 злочинців-росіян, яких затримали та засудили на великі терміни і які перебувають в українських тюрмах за війну на Донбасі та участь у підготовці терактів у різних містах України в обмін на політичних в'язнів Кремля Сенцова, Сущенка, Кольченка, Клиха, Панова, Гриба та інших громадян”, - сказала віце-спікер парламенту.

Водночас те, що відповіді немає і, схоже, що Росія своїх громадян кинула, додала Геращенко, це не є приводом для того, аби українська влада опустила руки. Боротьба за звільнення наших моряків, заручників, військовополонених, політичних в’язнів триватиме, запевнила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-