Позиція Японії щодо засудження агресії РФ  не зміниться — посол

Позиція Японії щодо засудження агресії РФ не зміниться — посол

Фото
Укрінформ
Позиція уряду Японії щодо засудження російської агресії проти України, невизнання анексії Криму і всебічної підтримки Києва на міжнародній арені та у внутрішньому реформуванні буде незмінною.

Про це сказав Надзвичайний та Повноважний посол Японії в Україні Шігекі Сумі під час зустрічі з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом, інформує Урядовий портал.

"Я приїхав в Україну одразу після Революції Гідності. Японія завжди захищала принципи територіальної цілісності України, засуджувала анексію Криму і агресію на Донбасі. Запевняю, що і надалі ця позиція буде незмінною", - сказав дипломат.

У свою чергу Гройсман заявив, що Україна завжди відчувала і відчуває політичну та економічну підтримку Японії.

“Нам треба і надалі розвивати теплі взаємини, адже маємо багато перспективних сфер для взаємодії”, - зазначив український Прем'єр.

Зустріч відбулася з нагоди завершення дипломатичної каденції посла в Україні.

Читайте також: Порошенко нагородив посла Японії орденом

Навесні 2014 року Японія стала однією з перших країн, які визнали загрози російської агресії. В березні 2014 року Міністерство закордонних справ Японії оприлюднило заяву, в якій закликало Кремль виконати положення міжнародного права, зокрема, Угоди про статус та умови перебування Чорноморського флоту РФ на території України, поважати суверенітет і територіальну цілісність України. Тоді ж Японія приєдналася до заяви «Великої сімки» із засудженням дій Росії щодо України, а також ухвалила рішення щодо запровадження санкцій проти РФ, які були посилені протягом 2014 року.

Протягом останніх чотирьох років уряд Японії виділив фінансову допомогу Україні - у розмірі понад 1,7 млрд доларів США. Окремо виділено понад 40 млн доларів США безвідплатної прямої допомоги на проекти відбудови східних регіонів України та реабілітації постраждалого населення.

Розвиток взаємовигідної торговельно-економічної співпраці також залишається важливим пріоритетом на порядку денному відносин двох країн. Прямі іноземні інвестиції з Японії в Україну, станом на 1 липня 2018 р., становили 144,2 млн доларів США. А з урахуванням прямих інвестицій філій японських корпорацій, розташованих в Європі, японські інвестиції в економіку України сягають 300 млн доларів США.

Одним з перспективних напрямів співпраці України та Японії є реалізація великих інфраструктурних проектів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-