Посол Дюмон прокоментувала відмову Франції ввести нові санкції проти РФ

Посол Дюмон прокоментувала відмову Франції ввести нові санкції проти РФ

Укрінформ
Франція визнає важливість вже існуючих санкцій проти Росії, водночас наголошує на необхідності продовження дипломатичних зусиль для відновлення державного суверенітету і територіальної цілісності України.

Про це заявила журналістам у п'ятницю, 14 грудня, посол Франції в Україні Ізабель Дюмон, коментуючи відмову Франції від запровадження проти Росії нових санкції за агресію в Азовському морі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Франція, як відомо, не тільки підтримує (вже існуючі - ред.) санкції, а й була однією із сторін, яка у співпраці з європейськими і американськими партнерами їх запроваджувала. Важливість цього інструменту визнана, але, водночас, ми наголошуємо на необхідності продовження дипломатичних зусиль, спрямованих на відновлення державного суверенітету і територіальної цілісності України. Тому ми робимо акцент на продовженні діалогу", - сказала Дюмон.

Коментуючи заяву російської сторони про відмову вирішувати питання Донбасу з чинною українською владою, дипломат зауважила, що, попри складність ситуації, в рамках "нормандського формату” та мінського переговорного процесу триває робота, спрямована на пошук необхідних рішень.

"Цей діалог і робота в цих рамках доволі непроста, але вона насправді продовжується. І я хочу привітати позицію українського керівництва, яке теж визнає пріоритетність саме дипломатичного шляху пошуку виходу з цієї ситуації", - резюмувала Дюмон.

Читайте також: Геращенко впевнена, що ЄС ухвалить "Азовський пакет санкцій"

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада в районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українські кораблі - буксир “Яни Капу”, катери “Бердянськ” і “Нікополь”, - що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь, а також 24 моряків.

Після "суду" на території окупованого Росією Криму всіх полонених моряків заарештували, звинувативши у порушенні кордону, та вивезли до Москви, де вони перебувають у СІЗО.

28 листопада Сполучені Штати Америки закликали країни Європи запровадити ефективніші санкції проти Росії після її агресії проти України в Азовському морі.

Німеччина і Франція виступили проти нових санкцій відносно Росії, зокрема, на засіданні Комітету з політики і безпеки ЄС у Брюсселі 28 листопада представники двох країн висловилися за заходи зі зміцнення довіри між сторонами конфлікту. На думку Німеччини і Франції, санкції не є частиною таких заходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-