Скасування зустрічі Трамп-Путін не вплине на долю українських моряків - Кремль

Скасування зустрічі Трамп-Путін не вплине на долю українських моряків - Кремль

Укрінформ
Позиція США про те, що зустріч президентів Путіна і Трампа може відбутися лише після повернення Україні її кораблів і моряків, затриманих у Керченській протоці, не може служити підставою для зміни ходу слідства у їх "кримінальній справі".

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє Інтерфакс.

"Безумовно, подібна позиція (що зустріч президентів США і РФ відбудеться лише після звільнення українських моряків, - ред.) не може бути підставою для порушення ходу судового розгляду і слідства, яке ведеться стосовно порушників державного кордону РФ", - сказав Пєсков.

Так він прокоментував заяву радника американського лідера з національної безпеки Джона Болтона про те, що російсько-американський саміт не відбудеться до моменту звільнення українських кораблів і моряків.

Зустріч лідерів США і Росії мала відбутися на полях саміту G20 в Аргентині, який проходив з 30 листопада по 1 грудня, однак Трамп її скасував, заявивши, що зустріч може відбутися, як тільки інцидент у Керченській протоці буде врегульовано.

Читайте також: Трамп не зустрічатиметься з Путіним до звільнення українських моряків і кораблів

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада здійснили агресивні дії проти українських кораблів під час планового переходу з порту Одеса в порт Маріуполь. Вони обстріляли й захопили три українські кораблі в Керченській протоці і 24 моряків.

Верховна Рада України 26 листопада прийняла закон, яким затвердила указ Президента України про введення воєнного стану на 30 днів у 10 областях у зв'язку з агресією Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-