Геращенко впевнена, що ЄС ухвалить

Геращенко впевнена, що ЄС ухвалить "Азовський пакет санкцій"

Укрінформ
Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко переконана, що запровадження в Україні воєнного стану спонукало лідерів держав-членів Євросоюзу ухвалити окреме рішення з вимогою до Росії негайно звільнити полонених українських моряків.

Таку думку політик висловила на своїй сторінці у Facebook.

"До брюссельського візиту Президента Порошенка в проекті підсумкового рішення Європейської Ради не було пасажу по Азову. Там йшлося тільки про невиконання РФ мінських угод і продовження цього, «мінського», пакету санкцій. Після зустрічей українського лідера з керівниками ЄС і НАТО, з’явився цей важливий пункт документа. Впевнена, що наступним кроком буде "Азовський пакет санкцій", – зазначила Геращенко.

Про цьому вона наголосила, що без запровадження воєнного стану "цей пасаж в надважливому документі навряд чи був би можливий".

"Воєнний стан примусив і наших партнерів мобілізуватися на підтримку України. Воєнний стан підтриманий і в резолюції Європарламенту", – підкреслила вона.

Окрім того, нагадавши про ухвалення Верховною Радою відповідного рішення щодо запровадження воєнного стану в 10 областях України, Геращенко наголосила, що в ЄС розуміють його важливість.

"І навіть соромно згадати, як ганебно ці дебати проходили в ВР. Й тим більше соромно, коли сьогодні деякі депутати, в тому числі від коаліції, говорять, що балаган влаштований був тому, що президент не надав достатніх аргументів серйозності загрози. В ЄС розуміють, що рішення щодо ВС приймав не одноосібно президент, а РНБО – одноголосно. А от українським депутатам це й досі не зрозуміло", – додала перший віце-спікер.

Читайте також: Україна закликає країни ОЧЕС ввести додаткові санкції проти Росії

Як повідомлялося, воєнний стан у 10 областях України запроваджено з 26 листопада у зв'язку з актом агресії РФ щодо українських суден та їхніх екіпажів у районі Керченської протоки, який стався 25 листопада.

Європейська Рада 13 грудня оприлюднила висновки щодо подій в Азовському морі та навколо Керченської протоки. Зокрема, пункт 8 висновків повністю присвячений агресії Росії в Азовському морі та розвитку ситуації навколо Керченської протоки і в регіоні в цілому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-