Україна закликає країни ОЧЕС ввести додаткові санкції проти Росії

Україна закликає країни ОЧЕС ввести додаткові санкції проти Росії

Укрінформ
Заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар закликав країни-члени Організації Чорноморського економічного співробітництва посилити санкції проти Росії у зв’язку з її агресією проти України в Азовському морі та допомогти України захистити свою територіальну цілісність.

Про це він заявив під час 39-го засідання Ради міністрів закордонних справ країн-членів ОЧЕС у Баку, повідомляє прес-служба МЗС.

“Василь Боднар закликав партнерів та інших членів ОЧЕС вжити усіх необхідних заходів для стримування агресора, у тому числі через застосування нових та посилення існуючих санкцій, а також надання Україні допомоги для захисту територіальної цілісності та суверенітету України в рамках міжнародно визнаних кордонів”, - ідеться в повідомленні.

Заступник міністра засудив триваючу агресію Росії проти України, зокрема, зробивши наголос на збройній провокації Росії в Азовському морі, захопленні українських моряків і суден, порушенні свободи судноплавства в Азовському морі, блокуванні українських портів Бердянськ і Маріуполь.

У своєму виступі глава української делегації також відзначив, що лише відновлення миру і стабільності в регіоні, суверенітету і територіальної цілісності країн-членів ОЧЕС у межах міжнародно визнаних кордонів може забезпечити міцну основу для розвитку економічного співробітництва в Чорноморському регіоні.

Читайте також: Київ закликає світову спільноту задіяти усі механізми у боротьбі з агресією

Засідання завершилося передачею головування в ОЧЕС від Азербайджану до Болгарії, яке триватиме протягом першого півріччя 2019 року, поінформували в МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада в районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українських кораблі - буксир "Яни Капу", катери "Бердянськ" і "Нікополь", - що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь, а також 24 моряків.

Після "суду" на території окупованої Росією Криму всіх полонених моряків заарештували, звинувативши їх у порушенні кордону, і вивезли в Москву. Наразі всі вони перебувають у СІЗО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-