Командувач ВМС України в Пентагоні зустрівся зі своїм американським колегою

Командувач ВМС України в Пентагоні зустрівся зі своїм американським колегою

Укрінформ
Командувач ВМС ЗСУ Ігор Воронченко у США зустрівся із головнокомандуючим ВМС США Джоном Річардсоном та іншими представниками Міноборони США.

Темою зустрічей стало двостороннє співробітництво у сфері безпеки та втілення нової стратегії ВМС України, повідомили "Голосу Америки" у прес-службі Пентагону.

"Уряд США тісно працює із союзниками та партнерами у Європі та світі, щоб підтримати прагнення України до дипломатичного та мирного вирішення агресії Росії, включно із нещодавнім неспровокованим нападом на українські кораблі у Чорному морі. Лідери Міноборони США підтвердять підтримку суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, які включають і територіальні води, та право українських кораблів користуватись міжнародними морськими шляхами. Як вказано у Кримській декларації уряду США, Сполучені Штати відкидають спробу анексію Криму Росією", - повідомили у прес-службі Міноборони США.

Читайте також: Воронченко презентував «Стратегію ВМС України 2035»

Раніше Воронченко у розмові із колишнім високопосадовцем Міноборони США Майклом Карпентером, серед іншого, заявив, що під час інциденту у Керченській протоці Росія умисне підготувала засідку для українських кораблів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-